Az Ügy – Íme azok a fiatalok, akik az életüket áldoznák a hazáért! 2021.07.10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Az Ügy – Íme azok a fiatalok, akik az életüket áldoznák a hazáért! 2021.07.10.
Forrás: PestiTV, 2021/07/10 22:15

Az Ügy – Íme azok a fiatalok, akik az életüket áldoznák a hazáért! 2021.07.10.Rendkívüli riadalmat váltott ki balliberális körökben a honvédelmi oktatás újraindítása, szerintük ugyanis a kormány a hazaszeretet militarizálására készül – jelentsen ez bármit is. A honvédelmi képzés miatt önkívületi állapotba került liberális gittegylet tagjai egyebek mellett azt sérelmezték, hogy a diákok alapvető katonai ismereteket, harcászatot és önvédelmi technikákat is megismernek, ami nyilván vérlázító – legalábbis szerintük. Az általuk megélt valóságban vélhetően hatékonyabb lenne nyuszisimogatással megvédeni a hazát és helytállni egy éles bevetésen, mint a már megszerzett katonai tudással, amiről egyébként meggyőződéssel állítják, hogy káros hatással van a fiatalokra. A kadétképzés kíméletlen kritikai dömpingje közben, annak ízekre szedése mellett arról azonban mélyen hallgattak a független-objektív, haladó szellemiségű liberális hazafiak, hogy a programban egy nemzetközileg elismert, egyedülálló magyar módszerrel tanulnak például kézitusát a diákok. A technikát dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes fejlesztette ki, aki a PestiTv-nek adott interjúban kiemelte: a honvédelmi nevelés nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés.
Hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy új módszerrel képezzék ki a kadétokat a Magyar Honvédségnél. A katonák kézitusa-technikájának kidolgozása dr. Zöllei Zoltán alezredes nevéhez fűződik. A szakember a kyokushin karate, a középkori japán lovagoktól eredő jiu-jitsu és az izraeli krav magán alapuló technikákat ötvözte egy stílussá és fejlesztette tovább. Fontos tudni, hogy a kiképzés célja nem az, hogy ölésre oktassák a katonákat, de az edzéseken megtanulnak bánni késsel és gyalogsági ásóval is, valamint olyan ütéseket és rúgásokat is elsajátítanak, amelyekkel képesek hatástalanítani ellenfelüket. Ezt a technikát oktatják a honvédkadétoknak és a rendvédelmiseknek is. A Zöllei alezredes által kifejlesztett módszertant a világ számos országában elismerik és alkalmazzák, így a honvédkadét-képzésben is kiemelt figyelmet fordítanak ennek elsajátítására. A Katonai Kézitusa és közelharc stílusalapító mestere kérdésünkre válaszolva úgy fogalmazott: olyan küzdősportokból és harcművészetekből álló rendszert raktak össze, ami működőképes a rendvédelmisek vagy éppen a honvédek számára. Olyan szakértői alapokon nyugvó, nemzeti habitusnak megfelelő szakmai anyagot készítettek el, amit a világ számos országában elismernek. Az elmúlt hetekben tartottak egy honvédelmi tábort, ami szakmai gyakorlatnak felel meg, stábunk a helyszínen forgatott. Egy civil számára elképesztően izgalmas látványt is nyújtó fizikai erőpróbának azonban konkrét célja van. Mint azt Zöllei Zoltán elmondta: véleménye szerint annak, aki a rendvédelmi pályát választja, annak többet kell tudnia, mint egy civilnek, olyan ismeretekkel kell rendelkeznie, amit egy civil nem tud. Ilyen például a fegyverhasználat, az önvédelem, a tájékozódási képesség, jó fizikai és szellemi állapot.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930