NKE Rendészettudományi Kar tisztavató ünnepsége 2021- Fúvós zenekar bevonulása ... 24.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:NKE Rendészettudományi Kar tisztavató ünnepsége 2021- Fúvós zenekar bevonulása ... 24.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/07/03 13:45

NKE Rendészettudományi Kar tisztavató ünnepsége 2021- Fúvós zenekar bevonulása ... 24.A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának (NKE RTK) 109 hallgatója ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, dr. Orbán Viktor miniszterelnök és a tábornoki kar jelenlétében tette le a tiszti esküt a Budai Várban, a Kapisztrán téren. 2021-ben a rendészeti felsőoktatás 50. születésnapját ünnepli. És az NKE a 2012-es megalakulása óta tizedik alkalommal tartja a tisztavatást, az ünnepélyes eskütételt.
A karról a rendőrségnél 57 fő, a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál 32 fő, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerveinél 10 fő, a Büntetés-Végrehajtási Szervezetnél 10 fő rendőrtisztként, pénzügyőr tisztként, tűzoltó tisztként és büntetés-végrehajtási tisztként, hadnagyi, két fő főhadnagyi rendfokozatban kezdi meg szolgálatát július 5-én. Héczey Nikoletta rendőr-, Cselenyák Judit pénzügyőr-, Kasi Anessza Mária katasztrófavédelmi tisztjelöltek és Mauk Edina büntetés-végrehajtási hallgató kiválóan végeztek.
Dr. Orbán Viktor miniszterelnök a tisztavató ünnepségén kiemelte: a most végzett tisztek feladata, küldetése megvédeni Magyarországot, a magyar családok és a magyar emberek biztonságát. Vannak olyan európai nagyvárosok, ahol már nem érzik biztonságban magukat az emberek, de Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában, ahol nemcsak a többség, de minden kisebbség is nyugodtan élhet.
A rendvédelmi pályára senki sem kerül véletlenül, az alapvető értékeket és indíttatásokat, amelyek arra ösztökélnek, hogy a haza szolgálatába lépjen valaki, elsőként otthon, a szüleitől és nagyszüleitől kapja meg. Ezért fontos, hogy legyenek magyar családok, amelyek a haza szolgálatára nevelik a gyermekeiket. Azokra a fiatalokra, akik ma a haza szolgálatába lépnek, nehéz feladat vár, amely testben és lélekben is egész embert kíván. Erre csak erős és érett emberek vállalkozhatnak, akik tudják, mit jelent, milyen értékes a rend, a becsület és a bajtársiasság, akik vállalják, hogy akár az életüket is hajlandók kockáztatni, hogy betartsák és betartassák hazánk törvényeit. Fontos a biztos jövőkép és hogy folyamatosan érezzék, a hazájuk megbecsüli a munkájukat. A legfontosabb, hogy a munkájukkal a saját személyüknél jelentősebb, az életük felett álló nagy ügyet szolgálnak és ezzel azok soraiba lépnek, akik ezer éven át fenntartották a magyar világot, a rendet, a békét, a munkához és az alkotáshoz szükséges köznyugalmat, és ha kellett, küzdöttek, hogy visszaszerezzék a biztonságot, amely a fejlődés és az emberek boldogulásának alapja.
A most végzett tisztekre kemény munka vár, mert a világ az elmúlt években gyökeresen megváltozott. Van, ahol semmibe veszik azokat, akik egyenruhát viselnek, van, ahol nyíltan a rend felforgatói mellé álltak. Magyarország azonban nem ilyen ország. De a baj már itt van, a déli határokat most is migránsok csoportjai ostromolják az embercsempészekkel és a közéjük vegyült terroristákkal együtt. Jönnek a hírek brutális bűncselekményekről, amelyeket olyanok követtek el, akik visszaéltek a befogadóik bizalmával. Korábban szilárdnak hitt országok is hamar kerülhetnek a káosz szélére, ezért mindig ébernek, erősnek és eltökéltnek kell lenni.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930