Ökopark alapkőletétel a XIII kerületben - Baranyi Ferenc költő, író, műfordító verset mondott ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ökopark alapkőletétel a XIII kerületben - Baranyi Ferenc költő, író, műfordító verset mondott ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/06/29 17:15

Ökopark alapkőletétel a XIII kerületben - Baranyi Ferenc költő, író, műfordító verset mondott ...Budapest legnagyobb önkormányzati ökoparkjának alapkőletétele a XIII. kerületben
A egyhektáros Vizafogó közpark beruházásának ünnepélyes alapkőletételére került sor 2021. június 29-én, a Vizafogó park területén, az Esztergomi út és a Párkány utca között. Beszédet mondott és elhelyezte a beruházás alapkövét Dr. Tóth József polgármester.
Az önkormányzat a 9290 négyzetméternyi területet a Vizafogó lakótelep szomszédságában a beépítésre szánt besorolásból – a Kerületi Építési Szabályzat módosításával – közparki területté minősítette még tavaly, ami lehetővé tette ezt a rendkívüli zöld fejlesztést.
A polgármester elmondta, hogy még idén elkészülhet az egyhektáros Vizafogó park, a mesterséges tó és egy új köztéri szobor is készül.
Az esővizet is hasznosító egyhektáros öko parkba 55 új fát és több mint 23 ezer növényt ültetnek, lesz mesterséges tó fölötte átívelő híddal. Az új közpark rekreációs és zöldfelületi funkciókkal, illetve smart city (okos város) szolgáltatásokkal, például okos padokkal, közterületi WIFI bővítésével, az öntözéshez pedig költség- és ivóvízkímélő talajvíz-kúttal – rendelkezik.
Baranyi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító Vízafogó című saját költeményét mondta el az alapkőletétel alkalmából.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031