19. Múzeumok Éjszakája 2021- Hajdúszoboszlói Fazekasház ... 11.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:19. Múzeumok Éjszakája 2021- Hajdúszoboszlói Fazekasház ... 11.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/06/28 18:15

19. Múzeumok Éjszakája 2021- Hajdúszoboszlói Fazekasház ... 11.Budapesten a Ludwig Múzeumban a Múzeumok Éjszakája hivatalos megnyitóján június 26-án adták át a múzeumi szakma legrangosabb elismerését „Az Év Múzeuma 2021" kitüntető címet, melyet 1996-ban alapított a múzeumi szakma képviseletében az idén 30 éves Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület.
Az Év Múzeuma Díj a legkiemelkedőbb muzeális- mondta dr. Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki útjára indította a Múzeumok Éjszakája eseménysorozatot, amely országszerte 103 településen, több mint 300 helyszínen 1800 programmal várta az érdeklődőket. A Tájházak Napja című országos rendezvénysorozat ezúttal egybeesik a Múzeumok Éjszakájával így több tájház is közös, ingyenes programokkal készült.
Az Év Múzeuma Díj nyerteseinek az elismerést dr. Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, és dr. Bereczki Ibolya, a Pulszky Társaság elnöke adta át.
A nagy múzeumok kategóriájában a nemzet múzeuma, a Magyar Nemzeti Múzeum vehette át a megérdemelt elismerést.
A zsűri a következetes stratégia mentén kialakított korszerű muzeológiai gyakorlatáért, az online térben megvalósított sokszínű, hatékony ismeretátadási tevékenységéért és az intézmény nemzetközi elismertségének növeléséért díjazta az 1802-ben alapított közgyűjtemény teljesítményét. „A Magyar Nemzeti Múzeum az elmúlt években köztudottan kimagasló gyűjteményi anyagának bemutatása, kutatása, gyarapítása érdekében hatékonyan építette határokon átnyúló és nemzetközi kapcsolatait, valamint a hazai közönségnek szóló ismeretátadási stratégiáját is eredményesen megújította” – áll az indoklásban.
A kis múzeumok közül a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézménye érdemelte ki.
A munkatársi közösség fáradhatatlanságát és a gyümölcsöző csapatmunkát mi sem bizonyítja jobban, minthogy az intézmény a járvány ideje alatt sem hagyta magára látogatóit, megszületett a közvetlen hangnemű, magazinszerű KaMu-blog, elindult a Gondolatok a raktárban című vlog, illetve egy percig sem állt le a sátoraljaújhelyi vár feltárása és leleteinek elsődleges feldolgozása.
A fődíjasok mellett az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját kapta a nemzetközi tudományos hálózatban betöltött szerepéért, a színvonalas kiadványpolitikáért és a gyűjteménygondozás új útjaiért a debreceni Déri Múzeum.
A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a szakmailag hiteles kamara-kiállításaira épülő, színvonalas múzeumpedagógiai programjaiért, elkötelezett értékmentő tevékenységéért a Hajdúszoboszlói Fazekasház érdemelte ki.
Az eseményen jelen volt dr. Fabényi Julia a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója és több kulturális intézmény vezetője. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár (EMMI) videó üzenetben gratulált a díjazottaknak.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031