Ahol nincs vagy legalább is nem lenne helye politikai csatározásnak: egészségüggyel, járványügyi kérdésekkel és a nyitás gondolatával foglalkozik Az Ügy 2021.02.13.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ahol nincs vagy legalább is nem lenne helye politikai csatározásnak: egészségüggyel, járványügyi kérdésekkel és a nyitás gondolatával foglalkozik Az Ügy 2021.02.13.
Forrás: PestiTV, 2021/02/13 21:16

Ahol nincs vagy legalább is nem lenne helye politikai csatározásnak: egészségüggyel, járványügyi kérdésekkel és a nyitás gondolatával foglalkozik Az Ügy 2021.02.13.Hol van és hol nincs helye pártpolitikának, politikai kampánynak - ez a központi kérdése Az Ügy mai mindkét riportjának. Az első részben egy egészen abszurd történetet mutatunk be, Gyuláról, ami még a 2019-es önkormányzati választásokig nyúlik vissza. Felelevenítjük az alföldi város egyik háziorvosi rendelőjének asszisztensének, Mi-né H. Beáta egészen elképesztő pofátlanságát - ahogy munkaidőben, az orvosi rendelőben kampányolt Márki-Zay mozgalmának színeiben önkormányzati képviselőjelöltként választáson indult férjének. Nem csak kijárkált a munkahelyéről, hanem odabent is, munka közben vagy ki tudja, olykor talán helyett, a férje politikai hirdetéseit szerkesztette, a pácienseket is politikai gondolataival traktálta, majd a felírt receptekhez gémkapoccsal tűzött kampányszórólapot. Tavaly egyébként Beáta már önkéntes varrónőként és modellként próbálkozott - O1G feliratos maszkokat varrt és pózolt bennük a világhálón. Utánajártunk, mi történt az asszonysággal azóta…
Második, nagyobb riportunkban a koronavírus járványban aktuális helyzetünket jártunk körül,  kíméletlen őszinteséggel. Hol tartunk most, túl vagyunk-e a nehezén, vagy az még csak ez után jön, lehet-e már kacérkodni a nyitás gondolatával, és ha nem, meddig bírnak még kitartani azok, akik a pandémia miatt veszítették el bevételüket, munkájukat…
Arra is kerestük a választ, mennyiben valósak és mennyire az ellenzéki politikusok által gerjesztettek a napjainkban tapasztalható indulatok és a mások nyomorában való tapicskolás, politikai haszonszerzés reményében, milyen veszélyekkel járhat. Riportunkban megszólal a szombathelyi Markusovszky Kórház mellkassebészeti osztályának főorvosa, akinek osztályát korábban covid intenzív osztállyá alakították. Megszólal egy harmincas éveiben járó fiatal nő, aki kőkemény hírcot vívott mire sikerült legyőznie a covidot. Beszéltünk vendéglősökkel, panzió tulajdonosokkal, de még taxissal is. És ellátogattunk na turizmusból élő Balaton-felvidéki kisvárosba, Sümegre, ahol az önkormányzat a bevétele egynegyedét elveszítette, a polgármester mégsem siránkozik, hanem a kevesebből is azt nézi, ők hol, miben tudnak segíteni.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930