MSZP | Meg kell egyezni a közös programban. Dolgozunk.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Meg kell egyezni a közös programban. Dolgozunk.
Forrás: MSZP, 2020/11/16 11:00

MSZP | Meg kell egyezni a közös programban. Dolgozunk.Az ellenzéki szövetségnek nemcsak 2022-ig kell együttműködnie, hanem ha a választók úgy döntenek, akkor egy kormánykoalíciót is működtetniük kell. „Meg kell egyezni a közös programban. Dolgozunk” – mondta a Klubrádióban pénteken Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke.
Hangsúlyozta: a 6 ellenzéki párt nem egyedül kíván programot írni: a munkában részt vesz az ellenzéki civilek együttműködése, a V21, a szakszervezetek, és szakértők is. Mindnyájuk javaslatait integrálni akarják a programba. „Jól halad a munka” – mondta a társelnök.
„Muszáj bemutatni az emberek számára azt, hogy mi a víziónk, mi az elképzelésünk, mi az ajánlatunk Magyarországnak” – húzta alá.
A közös program elengedhetetlenül szükséges a választási sikerhez – emelte ki. Támogathatónak és később számonkérhetőnek is kell lennie.
A minimumfeltételekben való megállapodás után a közös miniszterelnök-jelöltnek, valamint a közös jelölteknek, bármelyik pártból jöjjenek is, „ezzel a minimumprogrammal muszáj azonosulni. Mert utána hogy akarunk együtt kormányozni, hogyha ezekben a minimumkérdésekben nem egyezünk meg?”
„Ez egy nagyon komoly munka, de mi komolyan is vettük ezt a kihívást” – jelentette ki, hozzátéve: a pártok és civilek hónapok óta ezen dolgoznak.
Rámutatott: nemcsak a technikai részletekben kell megegyezni, „hanem igenis ajánlatot kell tenni” a választóknak a Fidesz „kétarcú, álságos”, jogállam-ellenes politikájával szemben, amely „oda juttat többet, ahol úgyis több van, oda pedig nem jut, ahol szükség lenne.”
Úgy folytatta: ha megállapodtak a programban, meg is kell ismertetni azt a választópolgárokkal, hogy tudják, mire adják le a szavazatukat. „Ne érje őket olyan meglepetés, ami az elmúlt 10 évben folyamatosan éri a választókat a Fidesz-kormányzással kapcsolatban” - indokolta, megemlítve: a „gránitszilárdságú” alaptörvénynek már a 9. módosításánál tartunk.
Azt mondta: bízik benne, hogy év végéig meg tudnak állapodni a menetrendben, és „2021 az előválasztások éve lesz”.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930