MSZP | Törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP az engedély nélküli vezetés szigorításáraVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP az engedély nélküli vezetés szigorítására
Forrás: MSZP, 2020/11/04 23:30

MSZP | Törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP az engedély nélküli vezetés szigorításáraAz elmúlt években már nyilvánvaló, hogy az engedély nélküli vezetés büntetése túl enyhe, ezért a társadalomformálás mellett azonnali szigorításra van szükség, mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója keddi online sajtótájékoztatóján.
„A Dózsa György úti eset világosan rámutatott arra a problémára, amit a járművezetés, mint veszélyes üzem jelent” – emlékeztetett Molnár Zsolt a jogosítvány nélkül vezető M. Richárd elhíresült, halálos áldozatot követelő autóbalesetének helyszínéről bejelentkezve.
Hangsúlyozta, jóllehet a Magyar Szocialista Párt programjának egyik alappillére a jogbiztonság, a bíróságok függetlensége és a bírósági határozatok végrehajtása, sokszor mégsem tesznek eleget a bíróság jogerős döntésének. „Nagyon sokan vezetnek jogosítvány nélkül: a magyar jogrendszerben jelenleg ez mindössze szabálysértés, és vannak, akik konokul nem tesznek eleget a hatósági határozatoknak, és így okoznak súlyos balesetet. Nagyon sokan halnak meg az utakon, aminek az egyik előidézője a gyorshajtás, a másik pedig az ittas vezetés. Ezzel szemben hatékonyan kell fellépni, hiszen emberi életekről van szó” – mutatott rá.
„Nagyon sokan nem mennek már haza, vagy csak a kórházból tudnak hazaérni a súlyos baleset után. Mindenkit hazavárnak” – tette hozzá.
A szocialista politikus kiemelte, a BTK és a szabálysértési törvény megváltoztatása önmagában kevés a probléma orvoslására, amihez nevelésre, oktatásra és társadalomformálásra is szükség van. Ezzel együtt hatékony eszköz lehet, ha szabálysértésből bűncselekménynek nyilvánítják azokat az eseteket, amikor valaki engedély nélkül, vagy kifejezetten engedély visszavonó határozat ellenére vezet.
„A mai napon törvényjavaslatot nyújtottam be a Magyar Országgyűlésnek, ahol az eddigi szabálysértési alakzatból bűncselekménynek nyilvánítjuk azt a tényállást, amikor valaki úgy vezet, hogy nem rendelkezik képesítéssel, vagy kifejezetten visszavonó határozat ellenére ül volán mögé” – jelentette be Molnár, aki szerint nagyobb lesz így az intézkedés visszatartó hatása.
„Ne felejtsük el, itt emberéletekről van szó, ezért várjuk ellenzéki, de természetesen kormánypárti képviselőink támogatását is” – hívta fel a figyelmet Molnár Zsolt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930