Alma fogyasztásösztönző kampány - Németh Zsolt, országgyűlési képviselő ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Alma fogyasztásösztönző kampány - Németh Zsolt, országgyűlési képviselő ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/10/08 14:45

Alma fogyasztásösztönző kampány - Németh Zsolt, országgyűlési képviselő ... 2.Kampány az almafogyasztás népszerűsítéséért. Ismét elindította az alma fogyasztásösztönző kampányát az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC). Az ötödik éve megrendezésre kerülő népszerűsítési időszak célja az egészségtudatos vásárlásra és táplálkozásra való ösztönzés mellett az, hogy felhívja a vásárlók és a fogyasztók figyelmét a friss és ízletes alma nagyszerű hatásaira.
Az alma fogyasztásösztönző kampányt 2020. október 8-án, Budafokon, a Szomszédok Piaca előtti téren tartották Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára, Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere és Németh Zsolt, országgyűlési képviselő részvételével. Az esemény moderátora Cseke Panna volt.
„Alma, a természet oltalma” szlogennel szeretné a most indult fogyasztásösztönző kampány a vásárlók figyelmét felhívni arra, hogy a jó minőségű étkezési almafajtákat rendszeresen fogyasszák és az almafogyasztás váljon a családok napi étkezésének részévé. A kampány bemutatja az alma pozitív élettani hatásait, hiszen az alma nagyban javítja az általános egészségügyi állapotot, erősíti az immunrendszert és mérsékli a fáradékonyságot.
A promóció sajtótájékoztatóján Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármester elmondása szerint egyre többen keresik, ami nem mesterséges, ami nem instant, vagy hamis. A piac egy olyan hely, ahol az igazit találhatjuk. És nemcsak a szabadföldi paradicsomra, vagy a néhány órával ezelőtt a fáról szakított almára gondolok, hanem az emberi kapcsolatokra is.
Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelő helyettes államtitkára kiemelte, hogy a kampány legfontosabb célja az emberek figyelmének felhívása a jó minőségű, egészséges, magyar termékek fogyasztására. A gazdák a tavaszi járványhelyzetben is bebizonyították, hogy el tudják látni az országot élelemmel, ezért fontos, hogy a vásárlók az ízletes, zamatos, nem több ezer kilométerről érkező árut válasszák, ezzel is támogatva a magyar családok boldogulását és a gazdasági növekedést. Ráadásul a mostani járványhelyzetben nem lehet eléggé hangsúlyozni az alma egészséges élettani és betegségmegelőző hatásait, hiszen ahogy a régi magyar közmondás tartja: "napi egy alma - az orvost távol tartja".
Az AMC ügyvezetője, Ondré Péter fontosnak tartja, hogy a kampánnyal az étkezési alma iránti keresletet növelik. Az alma szinte egész évben kapható, nagy mennyiségben áll rendelkezésre és a többi gyümölcsfajhoz képest tízszer annyi ideig tárolható. A december végéig tartó kampány kiemelt, két hetes időszaka alatt imázsfilm, rádió-, televízió, online-, és közösségi média hirdetésekkel kampányol az AMC, valamint december végéig számos kóstoltatáson találkozhatnak az ”Alma, a természet oltalma” szlogent viselő promóció üzeneteivel, és ismerhetik meg az alma jótékony hatásait, kezdve az immunerősítéstől a kiváló koleszterincsökkentő és fogyókúrába is hatásos vitamin és ásványi anyag tartalommal.
Németh Zsolt, országgyűlési képviselő kifejtette: „A magyar alma fogyasztását népszerűsíti az agrárminisztérium a Szomszédok Piacán. A piac kettős előnye közösségünk számára, hogy a budafokiak minőségi magyar áruval és személyesen egymással is találkozhatnak. Aki magyar almát vesz, az nemcsak minőségit vesz, hanem támogatja a magyar termelőket is – erősíti a magyar közösséget a Nemzeti Összetartozás évében. Hozzáteszem, hogy az öntudatos vásárlás már a reformkorban védte a hazai termékeket, termelőket, piacot az Országos Védegylet ernyője alatt. Vegyél, fogyassz hazait!”
A sajtótájékoztató részeként lehetőség volt a piac környékén járó lakosoknak megkóstolni a különböző almafajtákat, amely nagy sikernek örvendett.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031