MSZP | Elindul az MSZP szabad vizeket megvédő népszavazási kezdeményezésének elbírálásaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Elindul az MSZP szabad vizeket megvédő népszavazási kezdeményezésének elbírálása
Forrás: MSZP, 2020/07/31 12:30

MSZP | Elindul az MSZP szabad vizeket megvédő népszavazási kezdeményezésének elbírálásaÁtvette a Nemzeti Választási Bizottság az MSZP három népszavazási kérdését a szabad vizek védelmében, így napról napra ketyeg a maximum 30 napon belüli elbírálási határidő.
Az ellenzéki párt bízik benne, lesz olyan elfogadott kérdés, ami ősszel segíti majd a Balaton-törvény kedvező irányú módosítását, mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke szerda este a Klubrádió Esti gyors című műsorában.
A korábbi, nagyon emlékezetes botránnyal szemben, amikor a kormány felbérelt, kopasz verőlegényekkel akadályozta meg az MSZP-t alkotmányos népszavazási kezdeményezésének megtételében, most az NVB törvényesen átvette kérdéseiket elbírálásra. Innentől legfeljebb 30 napja van egy vagy több kérdés jóváhagyására, hogy a magyar emberek augusztusban már egy ügydöntő népszavazásra készülhessenek közkincsünk, a Balaton és más szabad vízpartjaink megőrzéséről.
Kunhalmi Ágnes elmondta, a kezdeményezésre azért van égető szükség, mert például az északi parton már csak 2-3 szabadstrand van, és a Balaton környéke tele van a NER-oligarchák által elkezdett és félbehagyott építkezésekkel. „Keszthelyen is most zárta be idén az utolsó szabadstrandot a fideszes önkormányzat, bár a választáson azt ígérték, hogy megtartják az embereknek.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930