Közigazgatás Napja 2020 - Dr. Orbán Balázs, miniszter-helyettes ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Közigazgatás Napja 2020 - Dr. Orbán Balázs, miniszter-helyettes ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/07/01 19:45

Közigazgatás Napja 2020 - Dr. Orbán Balázs, miniszter-helyettes ... 2.A Közigazgatás Napja alkalmából ünnepséget rendezett a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és Budapest Főváros Önkormányzata. Az eseményen köszöntő beszédet mondott Karácsony Gergely főpolgármester, Boros Péterné az MKKSZ elnöke és dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes.
Dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Közigazgatás Napján, július 1-jén, az együttműködés jeleként értékelte az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseit és a jövő évi költségvetés tervezetét. Elmondta, az önkormányzatok fokozott támogatását mutatja, hogy jövőre a tervek szerint 16 százalékkal több forrás, összesen 857 milliárd forint jut a településeknek a központi költségvetésből.
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kiemelte, hogy az élet védelme mellett a kormány kulcsfontosságúnak tartja a munkahelyek, így a magyar gazdaság védelmét is. Ezért hirdetették meg az Európában is páratlan, a GDP 18-20 százalékát elérő kormányzati munkahely védelmi programot.
Ennek keretében már most több mint egymillió ember munkahelyének fenntartását tudták segíteni, és ennek jegyében fogják elfogadni a jövő évi költségvetést is. Ez magában foglalja a 13. havi nyugdíj visszaépítésének elindítását, a családtámogatások megerősítését, bértámogatási programot és az adó- és bürokráciacsökkentés programját, továbbá egy olyan beruházás élénkítő programot, amit több tízezer magyar vállalkozás vehet igénybe.
Magyarország csak összefogással tudja sikerrel kezelni a járvány hatásait, ezért ebben az időszakban elfogadhatatlan magatartás, ha valaki összefogás helyett pártpolitikát csinál. Ezért a kormány az összefogás pártján van, és azt kéri, hogy ezt az időszakot senki ne használja politikai haszonszerzésre, mert nem ezt várják el tőlünk a magyar emberek és a budapestiek.
A kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, mert nem tudunk sikeresen védekezni a járvány ellen, ha az összefogásban nem vesznek részt az önkormányzatok.
A közigazgatási dolgozók áldozatos munkájának is köszönhető, hogy egy világjárvány nem tudta megrengetni Magyarországot.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930