Válság és alapjövedelem – a Párbeszéd online konferenciájaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Válság és alapjövedelem – a Párbeszéd online konferenciája
Forrás: Párbeszéd, 2020/05/01 11:15

Válság és alapjövedelem – a Párbeszéd online konferenciájaA világjárvány és az ebből fakadó páratlan gazdasági krízis nyomán egyre többen ismerik fel, hogy a szokványos válságkezelő megoldások már elégtelenek – új eszközökhöz kell nyúlni. Egyre több szakértő – akár az üzleti, akár a tudományos világból – hangoztatja: eljött az idő az alapjövedelem bevezetésére. Számos országban – és már Magyarországon is – történtek helyi kísérletek valamilyen válságkezelő alapjövedelem bevezetésére.
A Párbeszéd online konferenciájának vendégei megvitatták, hogy a jelenlegi helyzetben mennyire és mire jelentene megoldást az alapjövedelem bevezetése, milyenek ennek esélyei, és milyen tapasztalatai vannak az eddigi itthoni kísérleteknek.
Vendégek:
Bánfalvi István nyugdíjas szociálpolitikus, a LÉT független szakértői munkacsoport vezetője
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke
Surányi György közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke
V. Naszályi Márta polgármester, az I. kerület párbeszédes polgármestere, aki elsőként vezette be a válságkezelő alapjövedelmet
Moderátor: Bombera Krisztina újságíró, műsorvezetőAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031