Nem szeretne több Soros-tréninget engedélyezni az Országos Bírói Hivatal új elnökeVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Nem szeretne több Soros-tréninget engedélyezni az Országos Bírói Hivatal új elnöke
Forrás: Pesti Srácok, 2020/02/04 16:15

Nem szeretne több Soros-tréninget engedélyezni az Országos Bírói Hivatal új elnökeAz Országos Bírói Hivatal korábbi elnökének 2012-16 közötti beszámolóiban szerepel, hogy különféle társadalmi szervezetek tartottak továbbképzéseket bíróknak. A tudásalapú bíróság eszménye valóban nagyon fontos dolog, de én a bírók képzését kizárólag két módon tartom elfogadhatónak: ha az elöljáró, tapasztaltabb bírók által vagy az egyetemek jogi fakultásain történik - mondta a Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) decemberben megválasztott elnöke a PestiSrácok.hu kérdésére. Azt ígérte, néhány napon belül konkrét választ ad arra is, hogy a gyöngyöspatai, botrányt kavaró kártérítésekről ítélkező bírók jártak-e a Soros-hálózat érzékenyítő tréningjeire. Az elnök határozott fellépést ígért a szegedi bírói összeférhetetlenségek ügyében is, de nyomatékosította, hogy amíg nem zárul le az általa kezdeményezett vizsgálat, addig a törvényes kötelezettsége révén sem kommentálhatja a történteket. Senyei György a portálunknak adott villáminterjúban a hitvallását is lefektette: ez pedig a bírói függetlenség megőrzése és az Alaptörvény szabályainak maradéktalan betartása. "Csak a jogszabályok és a lelkiismeret befolyásolhatja a bírót" - nyomatékosította.
A videót készítette: László Petra és Huth Gergely/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2020 Szeptember »«
2020 Szeptember
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930