Ajjaj! - mondta Schiffer Fegyőr okoskodására, hogy rajtuk kívül csak a DK-nak van helye (Polbeat)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ajjaj! - mondta Schiffer Fegyőr okoskodására, hogy rajtuk kívül csak a DK-nak van helye (Polbeat)
Forrás: Pesti Srácok, 2020/01/18 13:45

Ajjaj! - mondta Schiffer Fegyőr okoskodására, hogy rajtuk kívül csak a DK-nak van helye (Polbeat)Ajjaj - ezt mondta Schiffer András ügyvéd, volt politikus Huth Gergely és Stefka István felvetésére a Polbeatben, miszerint Fekete-Győr András múlt heti nyilatkozata szerint a választók kiemelték a DK-t és a Momentumot, így a 2020-as választáson már ez a két párt fogja meghatározni az ellenzéket. Vendégünk szerint ugyanis borzasztóan rossz a történelmi áthallás, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is avval házalt, hogy "túl sok a párt". Schiffer András a Polbeatben is megismételte, amit az ATV-ben hétfőn elmondott, miszerint a rendszerváltás utáni legsúlyosabb bírósági botrány, amit Füssy Angéla a PestiSrácok.hu-n föltárt. Az egyelőre nem létező "más" ellenzéki politika egykori meghirdetőjét Orbán Viktor múlt csütörtöki gondolatairól, az európai politika felosztásáról is kérdeztük. 
Visszatérve Fegyőr szavaira: Schiffer András szerint végülis igazat mondott a Momentum elnöke, hiszen az ellenzéki térfélen ma már nem látni elveket.
Ma már mikroszkóppal sem lehet észrevenni hangsúlybeli különbségeket az ellenzéki pártok között, amelyek politikája az O1G-re redukálódott. Ezek után tényleg miért is maradna meg több párt, hiszen a verseny arról szól, ki tud jobban fenyegetőzni és ki tudja hangosabban szidni a miniszterelnököt!? Továbbmegyek: Gyurcsány már évekkel ezelőtt megmondta, hogy egyetlen ellenzéki pártban kell egyesülnie az ellenzéknek. Ebbe az irányba tartunk...
fejtette ki Schiffer András, akinek a kormánypártokról sincs sokkal jobb véleménye. Úgy látja ugyanis, hogy 
Magyarországon a populista jobboldal és a neoliberális jobboldal verseng egymással és mindkettő a globális tőke pártján áll. Ha úgy tetszik, Orbán Viktor Soros Györggyel mozog egy porondon
érvelt a neves ügyvéd, akit a műsorban (tiltakozása ellenére) Tamás Gáspár Miklós 2.0-nak is neveztünk, mire Stefka István közbevágta: a Fidesz-KDNP legfeljebb nemzeti alapon és érdekből globalista, miközben Sorosék marxista alapon azok. Ám ez Schiffert nem hatotta meg, mert szerinte a végeredmény ugyanaz: "Orbán és Soros is a globális szabadkereskedelem kiszélesítésén munkálkodik." Annyiban azonban megengedő volt, hogy miközben szerinte a Fidesz politikája a gazdaság terén globalista, a szuverenizmussal azért ő is egyet tud érteni:
Ha jóindulatúan közelítek ahhoz, amit a miniszterelnök a csütörtöki sajtótájékoztatóján európai politikai szembenállásáról kifejtett, akkor ki kell jelenteni, hogy az a törésvonal létezik. Hiszen vannak, akik szerint a közösségi identitás és a nemzeti identitás fölösleges, amin túl kell lépni, és vannak a szuverenisták, akik úgy gondolják, hogy a túlélésünket szolgálja, ha a hagyományos közösségek és a abból fakadó identitás megmarad. Én is szuverenista vagyok és valóban ezt mondja Orbán Viktor is. Mégsem tudok ilyen egyszerű választ adni erre a kérdésre, mert nem tudom, hogy Orbán Viktor a jól kimunkált és immár külföldre is exportált szavain túl mit ért valójában liberális- és mit kereszténydemokrácia alatt? A liberális jogállam ugyanis egy maradandó, védendő érték, a sokat idézett kereszténydemokrata Konrad Adenauer kancellár is ezt hirdette, Orbán Viktornak ugyanakkor a liberális jogállammal van vitája. Legalábbis ezt mutatják a bíróságok elleni kirohanásai
véli Schiffer András. Nézze meg a teljes vitát!
Polbeat minden kedden este 19 órakor élőben közvetítve a Revolution 56 Szabadságharcos Sörözőből (Budapest, II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.) Jöjjön el!
Készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031