Főváros Napja 2019 - Ünnepélyes Díjátadó ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Főváros Napja 2019 - Ünnepélyes Díjátadó ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/11/15 15:45

Főváros Napja 2019 - Ünnepélyes Díjátadó ... 2.Főváros Napja 2019 - Budapestért, Pro Urbe díjasok, sportdijasok ...
Karácsony Gergely főpolgármester Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen november 15-én, az Új Városházán beszédet mondott, átadta a fővárosi elismerő címeket, Pro Urbe díjakat, Budapestért díjakat, Papp László Budapest sportdíjakat ... majd ünnepi műsor következett.
Karácsony Gergely az ünnepségen elmondta, emlékezni és emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem uralkodói hatalom hozott létre, hanem éppen annak ellenére jött létre és szerezte meg fővárosi jogát. Amit 146 évvel ezelőtt küzdöttek ki magunknak a városlakók, azt most is képesek leszünk megvédeni, mert senki, de senki nem leckéztetheti meg, végképp nem büntetheti meg a budapestieket azért, mert felelősen kifejezték demokratikus akaratukat.
A fővárosi közgyűlés alakuló ülése is új esélyt teremt. Esélyt arra, hogy a következő fél évtizedben Budapest legyen zöld. Hogy Budapest legyen szabad. Budapest legyen otthonos. Budapest legyen olyan okos város, amelynek van szíve. Ha a következő 5 évben együtt és nem egymás ellenében és főként: ha a budapestiek érdekében, nem pedig egyes pártok vagy gazdasági körök érdekében tesszük a dolgunkat, akkor Magyarország fővárosát olyan hellyé tehetjük, amelynek többé nem kell választania haza és haladás, nemzet és Európa, múlt és jövő, rend és szabadság között.
A főváros nem alávetettje Magyarország mindenkori kormányának. Hanem egyenrangú partnere. Ebből következően három egyszerű igazságon kell alapulnia az új Budapest önkormányzatiságának.
Először: senki sem dönthet a budapestiekről a budapestiek nélkül. Másodszor: senki sem veheti el a budapestiektől azt, ami a budapestieké. Harmadszor: senki sem veheti el a budapestiektől a jövőt.
Vagyis senki sem veheti el Budapesttől a fáit, senki sem szennyezheti a vizeit, nem veheti el Budapest elől a levegőt. Sem a szó szoros, sem átvitt értelmében. Budapest nem enged abból a jogából, hogy a saját ügyeit maga kormányozza. Budapest nem engedi gyengíteni vagy szűkíteni az autonómiáját, sőt visszakövetel magának abból, amit az elmúlt években, évtizedekben elvettek tőle.
Budapest mindenkié. Ebből következik, hogy én és a közgyűlési többség partnere lesz mindenkinek, aki a budapestiek érdekét szolgálja. Én és ez a közgyűlési többség viszont ellenfele lesz mindenkinek, aki a budapestiek jövőjével szemben akar cselekedni. Mindez engem is, és hitem szerint ezt a közgyűlést is kiszámítható, megbízható partnerré tesz. A kormány és mindenki más számára is.
Ha tehát a jelen csillogása és a jövő szempontjai kerülnek szembe egymással, én mindig a jövőt fogom választani. A presztízsszempontok helyett mindig, minden esetben a budapestiek életminőségének javítását fogom választani. A beton helyett mindig a fákat fogom választani. És igen, ha újabb stadion építése és a budapestiek egészségügyi ellátásának fejlesztése közül kell választani, én mindig a budapestiek egészségét fogom választani. Ennek jegyében születtek meg azok a javaslatok, amelyek itt és most a közgyűlés döntésére várnak.
Ennek jegyében kérem a közgyűlés felhatalmazását a kormánnyal holnap kezdődő tárgyalássorozat első lépéseként arra, hogy a kiemelt beruházásoknál minden esetben érvényesíthessük a környezet védelmének, a fenntarthatóságnak és az átláthatóságnak a szempontjait, illetve elkezdjük a közös munkát a budapesti egészségügyi ellátás fejlesztésére. Dolgos napok, dolgos évek következnek. A budapestiek azt várják el tőlünk, hogy nyissunk új fejezetet a fővárosban. Kezdjünk hát bele. Ehhez kívánok jó munkát, sok erőt és elszántságot minden fővárosi képviselőtársamnak.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031