CheckINN turisztikai innovációs ötletverseny - dr. Princzinger Péter ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:CheckINN turisztikai innovációs ötletverseny - dr. Princzinger Péter ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/09/16 13:15

CheckINN turisztikai innovációs ötletverseny - dr. Princzinger Péter ... 3.A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány 2019. szeptember 16-án CheckINN elnevezéssel, fél éven át tartó, három fordulós turisztikai innovációs ötletversenyt hirdetett a turisztikai felsőoktatási képzésben résztvevő hallgatók számára, szállodaipari innovációk felkutatására, elismertetésére, az Akvárium Klubban.
Az eseményen köszöntőt mondott Somlyai Zoltán, a BDPST Zrt. hotel divíziójának vezetője és dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZA) elnöke
Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója más esemény miatt nem tudott résztvenni a sajtótájékoztatón.
A kampány célja a Magyarországon turisztikai képzésben érdekelt, valamennyi felsőoktatási intézmény hallgatóinak megszólítása, ösztönözve őket a versenybe való részvételre, kreatív elképzeléseik bemutatására.
A turisztikai piac állandóan változó igényei újszerű megoldások bevezetésére sarkallnak, melyben fontos szerepet játszik a feltörekvő generáció innovatív gondolkodásmódja. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány munkájának egyik fókusza a modern magyar turizmus megteremtésének elősegítése. Az alapítvány fókuszpontjaival összhangban, jelen turisztikai innovációs verseny célja a turizmus ágazat népszerűsítése, valamint az innovatív gondolkodásmód ösztönzése a felsőoktatásban résztvevő hallgatók körében, akik egyben a szakmai utánpótlást képviselik. A Pályázat kiírásával az MTSZA platformot kíván biztosítani az egyes ötletek bemutatására, elismerésére és a legkiválóbb koncepciók esetleges megvalósítására, ösztönözve az egyetemi, valamint a főiskolai hallgatók későbbi szakmában történő elhelyezkedését és innovációkra való fogékonyságát.
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének adatai szerint 2018-ban a turizmus ágazat a világgazdaság növekedési ütemét meghaladó ütemben fejlődött. A Világszervezet kutatásai alapján 2019-ben további 3-4%-os növekedés várható a világgazdaság ezen területén és a turisztikai ágazat növekedési üteme egyértelműen a második leggyorsabb az iparágak között. Hisszük, hogy a versenyelőny kialakításához, illetve megőrzéséhez elengedhetetlen az innovatív ötletek szakmai támogatása és piacra segítése.
A digitalizáció és a digitalizációhoz kapcsolható innovációk a turizmus ágazatát is teljes egészében áthatják, hiszen az utóbbi években történt gyors ütemű fejlődéshez jelentősen hozzájárult a digitális technológia átalakulása is. A mesterséges intelligencia, biometrikus azonosítás, valamint a virtuális és kiterjesztett
valóság eszköztára egyre inkább beépül a szállodaipar mindennapi működésébe. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hisz a magyar felsőoktatásban résztvevő hallgatók újszerű látásmódjában, valamint innovatív gondolkodásmódjában, melyet a Verseny által kíván ösztönözni és elismerni.
A Versenyt meghirdette: Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Székhely: 8380 Hévíz, Jókai utca 3., Képviselő: dr. Princzinger Péter, a kuratórium elnöke
Pályázók: A Versenyben mindazon, nappali tagozaton tanuló magyar állampolgárságú hallgatók vehetnek részt, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi egyetemen, illetve főiskolán turizmus-vendéglátás alapszakon (BA), valamint turizmus-menedzsment mesterszakon (MA) és hallgatói státuszuk a
Verseny meghirdetésekor aktív. A Versenyben résztvevők (a továbbiakban: Pályázók) kizárólag háromfős csapatot alkotva, nyújthatnak be pályamunkát (a továbbiakban: Pályamunka) a Pályázatban való részvételre. A Pályázók csak egy Csapatnak lehetnek tagjai, és az egy Csapatban Pályázók mindegyikének meg kell felelnie a fenti feltételeknek.
Választható témák: A Pályázók és így ennek megfelelően a Csapatok az alábbi három téma egyikében nyújthatnak be Pályamunkát:
1. Közvetlenül szállodaiparhoz kapcsolódó innováció,
2. Más szakmai területen kipróbált megoldás átültetése a szállodaiparba (pl.: IT digitalizáció),
3. Szállodai vendéglátáshoz kapcsolódó innováció (F&B) terület.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930