UTS - A jövő Budapestje - Vendég Tarlós István, főpolgármester ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:UTS - A jövő Budapestje - Vendég Tarlós István, főpolgármester ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/09/13 10:15

UTS - A jövő Budapestje - Vendég Tarlós István, főpolgármester ... 2.A jövő Budapestje - Vendég: Tarlós István főpolgármester, 2019. szeptember 12-én, Continental Hotel Budapest Hungária termében, az Új Társadalom Intézet Alapítvány szervezésében. Új Társadalom Szalon New Society Salon - UTS.
50 percben múltról, jelenről, jövőről - tervekről, fejlesztésekről, kihívásokról ...
Elmondta Tarlós István, főpolgármester, hogy Budapestnek már 700 milliárd forintnyi elfogadott fejlesztési projektje van a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán keresztül, melyeket a kormány jóváhagyott. Az előkészített fejlesztések között van a Lánchíd és környékének felújítása, további BKV-járműcserék, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása, az Eurovelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztése, a Ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása ...
A jelen lévő Főkert vezérigazgatóval, Szabó Józseffel diskurzust folytatva pontosította a főpolgármester, hogy a tízezer helyen, amelyet a Főkert kezelésében kijelöltek faültetésre lassan elfogyet Alapítvány szervezésében. nak az üres helyek. De, hát sok más helyen is lehet még a kerületekben fát ültetni.
Tarlós István elmondta, hogy Budapest három éve csatlakozott az Under 2 nemzetközi klímavédelmi koalícióhoz, továbbá a Fővárosi Közgyűlés által másfél éve elfogadott klímastratégia 49 specifikus intézkedést tartalmaz. A stratégia valamennyi jelentős klímavédelmi problémát érinti, így például a hőhullámok, az árvizek, a levegő minőségének kérdését is.
A 3-as metró klimatizálása és a főváros tisztasága is szóba került, ez utóbbiról a főpolgármester elmondta van még javítani való ...
És beszélt a számos nemzetközi elismerésről, díjról is. Brüsszelből ebben az évben nyerte el Budapest Európa legjobb úti célja kitüntető címet az utóbbi évtized teljesítménye alapján.
Új Társadalom Intézet Alapítvány célja, hogy megőrizze és terjessze a magyarság kulturális örökségét Magyarországon és az Európai Unióban. Célja, hogy támogassa a magyar keresztény-szellemiségű fiatalság integrációját Európa vezető kulturális és társadalmi áramlataiba, ezáltal elősegítve az európai kultúrák találkozását, a kultúrák között párbeszédet, amely eredményeképpen egy új, a nemzeti identitást kiegészítő, európai identitástudatot alakítson ki. Célja továbbá, hogy kulturális integráció során a Kárpát-medence környezeti örökségét bemutassa, és ezáltal annak megóvását elősegítse. Az Alapítvány hosszú távú célja, hogy a fenti célok megvalósítását egy Intézet keretei között valósítsa meg. Alapító: Dr. Bencsik Dávid. A kuratórium elnöke: Batthyány-Schmidt Margit. Moderátor: Takács Bence Ervin, a kuratórium tagja.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031