Ilyen volt a honfoglalók bevonulása az Ősök napján – Több tízezren gyűltek össze a bugaci pusztánVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ilyen volt a honfoglalók bevonulása az Ősök napján – Több tízezren gyűltek össze a bugaci pusztán
Forrás: Pesti Srácok, 2019/08/18 12:45

Ilyen volt a honfoglalók bevonulása az Ősök napján – Több tízezren gyűltek össze a bugaci pusztánImmár ötödik alkalommal rendezték meg a bugaci pusztán az Ősök Napját, mely a magyarság ősi hagyományait és eredetét eleveníti fel, valamint emlékezik a honfoglalók dicső történelmére. Páratlan években erre a rendezvényre várják a kilátogatókat, míg páros években a Kurultáj, a világ türk tudatú népeinek hagyományőrző törzsi gyűlése következik el. A PestiSrácok.hu stábja a helyszínen járt a három napos Ősök Napja szombati programján, és forgatott a felemelő hangulatú találkozón. Idén először, újításként a szervezők nomád vonulást rendeztek, mely a magyarság Kárpát-medencébe való érkezését, a honfoglalást jelképezte. Több száz hagyományőrző vonult fel korhű jelmezben, a szervezők igyekeztek a honfoglalás kori viseletet, harci eszközöket és állatokat is a nézők elé tárni, minél hitelesebben mutatva be a több mint ezer éves eseményeket. Portálunk kérdéseire Sengel Ferenc, a Magyar Turán Alapítvány és az Ősök Napja sajtófőnöke válaszolt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930