A nemzetközi pénzügyi körök jóval a rendszerváltás előtt kiegyeztek a kommunistákkal (Polbeat)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A nemzetközi pénzügyi körök jóval a rendszerváltás előtt kiegyeztek a kommunistákkal (Polbeat)
Forrás: Pesti Srácok, 2019/08/14 13:45

A nemzetközi pénzügyi körök jóval a rendszerváltás előtt kiegyeztek a kommunistákkal (Polbeat)A rendszerváltás kívülről jött, a hidegháború és a kommunizmus addig maradhatott fenn, amíg a világ pénzügyi elitje kellő mennyiségű pénzt tudott kiszivattyúzni a szocialista blokkból - állapította meg Borvendég Zsuzsanna történész a legutóbbi Polbeatben, ahol Dézsy Zoltán filmrendezővel és Mező Gábor kutatóval, A hálózat című rovatunk szerzőjével Huth Gergely arról beszélgetett, mennyire volt irányított és előre kitervelt a harminc évvel ezelőtti rendszerváltás. Borvendég azt is hozzátette, e rendszerváltás során kifosztották az országot és lealjasították a magyar politikai életet, ezért okozott Magyarországon több millió embernek olyan brutális egzisztenciális és morális traumát az átmenet két évtizede.  Dézsy Zoltán és Mező Gábor egyetértett abban, hogy a kommunista nómenklatúra és külföldi megbízóik nem tudták volna ilyen aljas módon és ilyen sikeresen eltulajdonítani a nemzeti vagyont, ha nem állt volna rendelkezésükre már a Kádár-korszakban az Aczél György által felépített álellenzék, majd az álrendszerváltó média, amely propagandát gyártott mindehhez. Ettől függetlenül 1990-ben Magyarországon szabad választást tartottak és bár folyamatos manipulációktól áthatva, de létrejött a szólásszabadság. Ezt valóban meg lehet ünnepelni, mint ahogyan ünnepelni kell a valódi rendszerváltókat és az akkori bátor politikusokat is.
Ez is hungarikum: a kapitalizmust és az ellenzéki sajtót is a komcsik építették a rendszerváltáskor
A Polbeatból kiderült: Azóta, hogy végre nem csak a pártállam volt belügyesei és az SZDSZ felkent kutatói turkálhatnak a megmaradt állambiztonsági- és pártiratok között, hanem minden felkészült szakember és műkedvelő, egészen elképesztő dolgok derülnek ki a rendszerváltásról. Arról, hogy a kommunista elit hogyan mentette át magát az újvilágba az általuk csak "modellváltásként" emlegetett folyamat során, itt a PestiSrácok.hu-n szenzációval felérő írásokat olvashattak Mező Gábor tollából A hálózat című rovatunkban, vagy például Dézsy Zoltán filmrendező a pártvagyon lenyúlását feltáró riportjainak sorában. Hasonlóan izgalmas lelepleződéseknek lehettünk tanúi Borvendég Zsuzsanna történész nálunk is sokat idézett könyveit olvasva.
A témában vasárnap jelent meg Mező Gábor legfrissebb cikke, A Hálózat nagy trükkje: A lázadó Kaput az állambiztonság cége adta ki – a média lenyúlásának története (4.) címmel, Dézsy Zoltán pedig az állampárt Kossuth Könyvkiadójának és értékes ingatlanának lenyúlását írta meg pénteken A Kossuth Kiadó lenyúlása – A szocik maguknak csináltak kapitalizmust a rendszerváltás idején címmel. Borvendég Zsuzsanna a PestiSrácok.hu tavaly novemberi Modellváltás '89 - Tetszettünk volna...? című történelmi fesztiválján tartott előadásáról pedig ITT tudósítottunk.
Polbeat minden kedden este 19 órakor élőben közvetítve a Revolution 56 Szabadságharcos Sörözőből (Budapest, II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.)
Készítette: Ragács András és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930