51. Kékszalag - Balatonfüred - Holczhauser András, MVSZ főtitkár - mozgóképes jogokról ... 16.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:51. Kékszalag - Balatonfüred - Holczhauser András, MVSZ főtitkár - mozgóképes jogokról ... 16.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/07/20 13:45

51. Kékszalag - Balatonfüred - Holczhauser András, MVSZ főtitkár - mozgóképes jogokról ... 16.51. Kékszalag: a Racing Django futott be elsőként. Rendkívül gyenge szélben zajlott le az 51. Kékszalag Nagydíj 2019. július 17-18-án.
A mozgóképes jogok az M4-nél vannak, hallottuk a választ, ami azt jelenti, hogy sem a TV2, sem az RTL, sem a Krónika Videómagazin sem senki más nem készíthet filmfelvételt, így biztosan fele, harmada annyi nézőhöz jut el az 51. Kékszalag.
Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén csütörtökön reggel 561 hajó rajtolt el Balatonfüredről. A versenyen a Petrányi Zoltán kormányozta a Racing Django futott be elsőként a balatonfüredi célba. Utána következett az Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team, a harmadik a Litkey Farkas által irányított Prevital lett.
1. Racing Django - Petrányi Zoltán, Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Lovas Zsolt, Farkas Bence, Pénzes Botond EGIS - 15:37:04
2. MKB-Extreme Sailing Team - Kaiser Kristóf, Pajor Szabolcs Levente, Munka Márton, Szigeti Stacey Dániel, Hercsel Máté, ESC - 15:53:58
3. PreVital - Litkey Farkas, Litkey Balmaz, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Bartos Zoltán, Jérome Clerc - KMPVSE 16:16:10.
Légvonalban több mint 150 kilométer várt a több mint 600 hajóra. Az elmúlt öt évben a Kékszalag bajnokai átlagosan több mint 11 óra alatt tették meg a távot. Az idő rekord 7 óra 13 perc, amit az Opel Fifty-Fifty tart.
Nem véletlenül vált a Kékszalag a Balaton ünnepévé az elmúlt években. A vitorlázók mellett az itt élők és a turisták részéről is egyre nagyobb az érdeklődés a verseny és a kapcsolódó színes programok iránt - mondta a Kékszalag szerdai balatonfüredi sajtótájékoztatóján Bóka István, Balatonfüred polgármestere.
Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kiemelte, hogy a Kékszalag egyesíti magában a hagyományokat és a fejlődést. Sok, több évtizede épült klasszikus hajó újult meg az elmúlt években és ezzel párhuzamosan a Kékszalagon rendszeres indulnak a túravitorlázás felső kategóriáját képviselő, ultramodern többtestű hajók. .
A hagyományokat a klasszikus hajók mellett azzal is őrzi a Kékszalag, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a leggyorsabb hajó legénysége a Herendi Porcelánmanufaktúra díszes kupáját emelheti a magasba a szombati, balatonfüredi díjkiosztó ünnepségen. Dr. Simon Attila - vezérigazgató Herendi Porcelánmanufaktúra gondolatait is megismerhettük.
Holczhauser András, Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő, és a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A versenyt az a hajó nyeri, amelyik a Balatont leggyorsabban vitorlázza körbe. A verseny neve az idők folyamán fogalommá vált: ma már egybeírjuk, és Kékszalag néven évente rendezik meg. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. A távot évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 profi és amatőr sportoló teljesíti.
Az 1929-ben alakult Magyar Vitorlás Szövetség a tagegyesületek szervezete, az egyes vitorlázók egyesületi tagságukon keresztül válnak a sportág részévé. A szövetségnek 140 tagszervezete van, amelyen belül közel négyezer engedéllyel rendelkező sportoló versenyez. Magyarország tavain a tagegyesületek évente összesen közel kétszáz vitorlás versenyt rendeznek. A versenyzők 50-55 különböző kategóriában, hajóosztályokban mérkőzhetnek az országos bajnoki címekért. A magyar vitorlázás aktívan kapcsolódik a nemzetközi versenyélethez is. A Balatonon évente négy-hat alkalommal kerül sor különféle hajóosztályokban világ és Európa-bajnokságokra, Európa Kupa futamokra.
A sajtótájékoztatót vezette: Borbély Ferenc.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031