Így zajlott a Czeglédy-per első tárgyalása Czeglédy nélkül (PS videó)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Így zajlott a Czeglédy-per első tárgyalása Czeglédy nélkül (PS videó)
Forrás: Pesti Srácok, 2019/06/24 21:45

Így zajlott a Czeglédy-per első tárgyalása Czeglédy nélkül (PS videó)A korábbi kilenc egyezséget kötött vádlott mellett további egy terhelt tett beismerő vallomást a Czeglédy-ügy néven köztudatba bevonult büntetőper első előkészítő tárgyalásán, amelyen EP képviselőjelöltsége miatt Czeglédy Csaba már csak hallgatóságként lett volna jelen, de kiküldték a tárgyalóteremből. Ugyan így járt tudósítónk, e sorok írója, miután a védelem bejelentette, hogy tanúként kívánja meghallgatni. Az órákon át ismertetett vádiratból kideül, hogy 2010 januárjától Czeglédy Csaba, akit a sajátos jogi helyzet miatt nélküle megkezdődött tárgyaláson néven sem neveztek, a közterhek megfizetésének szándékos elkerülésére bűnszervezetet épített fel. A vádlottak közül többen is tisztában voltak azzal, hogy hosszabb időre szervezett, egységes irányítású rendszer működtetésében vesznek részt, az iskolaszövetkezetek pedig adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek nem vagy csak elenyésző mértékben tesznek eleget. Korábban kilenc vádlott tett beismerő vallomást és kötött egyezséget a vádhatósággal, közülük az első ülésen hatan jelentek meg, esetükben az ügyész 1 év hat hónap, illetve 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést indítványozozott. További egy terhelt a tárgyaláson kezdeményezett egyezséget, tett beismerő vallomást, rá három év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte a vád. A HVG újabb arcpirító hazugsággal kelti a hangulatot - ezúttal azt állítják, hogy azért nem Szanka Ferenc képviselte a vádat mert őt Czeglédy feljelentette. Ez utóbbi ugyan igaz, de mind a feljelentést, mind a panaszt mind pedig a pótmagánvádat elutasították minden fórumon, Szanka csoportvezető ügyészként nem kell személyesen ismertesse a vádat. A balliberális propagandalap a tudósítását azzal kezdi, hogy Szanka Ferenc csoportvezető ügyész nyilatkozott a folyosón kollégánknak, akit a véldelem tanúként fog idézni. Ez ugyancsak szemenszedett hazugság, ugyanis az ügyész visszautasította a nyilatkozatra való felkérést.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930