Bartók Világverseny - a Zeneművészeti Egyetem új tanárai ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Bartók Világverseny - a Zeneművészeti Egyetem új tanárai ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/06/07 16:15

Bartók Világverseny - a Zeneművészeti Egyetem új tanárai ... 7.Nemzetközi hírű zenészekkel bővül a Zeneakadémia tanári kara - Baráti Kristóf fontosnak tartja a zene mellett a gondolkodásra nevelést, hogy ne „klón”, ne csak ügyes növendék kerüljön ki a tanár kezei alól, hanem nyitott, kreatív, gondolkodó művész.
Balázs János szerint a Zeneakadémia tanárának lenni a Liszttől eredő módszertani ív továbbadását jelenti. Koncertező művészként a gyakorlati tapasztalataival is segíteni kívánja a tanulókat.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szenátusának legutóbbi döntése értelmében több olyan kiemelkedő művész is tanít majd a 2019-2020-as tanévtől, aki még nem volt az intézmény oktatója.- jelentették be a 2019. június 7-i sajtótájékoztatón.
A Zeneakadémia oktatói karának oszlopos tagja számos, a nemzetközi élvonalat képviselő muzsikus, köztük Prof. Marton Éva operaénekes, Perényi Miklós gordonkaművész, Meláth Andrea operaénekes, Kelemen Barnabás hegedűművész, Szabadi Vilmos hegedűművész és Boldoczki Gábor trombitaművész.
E rangos művészekhez most olyan muzsikusok csatlakoznak az egyetem Szenátusának utóbbi döntései értelmében, akik a magyar zenészek újabb generációjához tartoznak. Nemzetközileg ismert, kiforrott, a pályájuk csúcsán álló művészek, akik eddig nem voltak a Zeneakadémia oktatói.
A benyújtott pályázatok alapján a Szenátus támogatta, hogy az egyetem tanárává váljon mások mellett Balázs János zongoraművész, Baráti Kristóf hegedűművész és Szőke Zoltán kürtművész, a közemúltban pedig már oktató lett Szentpáli Roland tubaművész és Gyivicsán György harsonaművész. Emellett vendégoktató (visiting professor) címet adományoztak öt évre Zempléni Szabolcs kürtművész és David Fray francia zongoraművész részére.
A Zeneakadémiának Liszt Ferenc óta hagyománya, hogy olyan kiemelkedő zenészeket foglalkoztat, akik egyúttal kiváló pedagógusok is - mondta el Dr. Vigh Andrea rektor a június 7-én tartott sajtótájékoztatón. A tehetségekkel az egyéni oktatások részeként akár több tanár is foglalkozik egyszerre, ezért is tud az egyetem a nemzetközi zenei életben rendkívül versenyképes utánpótlást kinevelni. A Zeneakadémia Liszt Ferenc útját járja, aki az intézmény megalapításakor hazaszólította a legjobbakat, ők pedig boldogan jöttek. Magyarország zenei tehetségekből kifogyhatatlan azóta is - hangsúlyozta a rektor, arra emlékeztetve, hogy a neves művészek tanárként támaszt adnak az egyetemi képzésnek.
Dr. Vigh Andrea örömmel jelentette be a rézfúvós tanszéki csoport jelentős megújulását is: Szőke Zoltán, Szentpáli Roland, Gyivicsán György és Zempléni Szabolcs érkeztével, illetve a már régebb óta tanító Boldoczki Gáborral frissült és fiatalodott az oktatói gárda.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031