Tej Világnapja 2019 - Díjátadó a MOM Sportban ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Tej Világnapja 2019 - Díjátadó a MOM Sportban ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/06/07 13:45

Tej Világnapja 2019 - Díjátadó a MOM Sportban ... 3.Tej Világnapja 2019 - A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a Tej Világnapja alkalmából sajtótájékoztatót tartott 2019. június 6-án a MOM Sportban.
Az eseményen felszólalt Farkas Sándor parlamenti államtitkár, Agrárminisztérium, Dr. Oravecz Márton a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke, Dr. Kis Péter András szóvivő, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Prof. Dr. Mészáros József a Magyar Államkincstár elnöke, Dr. Kondra Laura, elnökhelyettes, Magyar Államkincstár, Papp Gergely, szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Istvánfalvi Miklós a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
A világnap alkalmából a Tej Terméktanács rajzversenyt is hirdetett általános iskolás gyermekek számára, melynek az volt célja, hogy megtalálják a Tejszív történetek új kabalafiguráját. Az eseményen kihirdették a győztest és bemutatták pályaművet.
2001-től, június 1-je a tej világnapja, melyet a FAO The Food and Agriculture Organisation of the United Nations - Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet kezdeményezésére tartjuk.
Célja, hogy felhívja a figyelmet a tej, mint globális élelmiszer fontosságára. Fiatal korban és a gyerekeknél különösen nagy jelentősége van a tejfogyasztásnak a csontfejlődésükben, erőnlétük, állóképességük, izomerejük kibontakozása érdekében.
Az idős kori csontritkulás okát is sokan az alacsony tejfogyasztásban keresik. Jót tesz a tej felnőtt- és időskorban is, rendszeres fogyasztása fokozza a szellemi és a fizikai teljesítményt és lassítja a csont lebontásának ütemét.
A tej kincset érően gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás. Egyike legértékesebb táplálékainknak. Összetevői minden életszakaszban elősegítik a szervezet egészséges működését, a megfelelő testi és szellemi fejlődést, az immunvédelmet. Emellett a tejnek egészségmegőrző szerepe is van, fogyasztásával nagymértékben csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, a vastagbél daganatok, a csontritkulás, a fogszuvasodás kialakulása. A tej értékes tápanyagaival, magas A, B1, B12, D vitamin tartalmával, a sejtépítésben, immunvédelemben élen járó fehérjéivel, vastartalmával, kiemelkedően magas kalcium tartalmával a várandós nők egészségét és a magzat megfelelő fejlődését szolgálja. Minden olyan anyagot tartalmaz, ami az életben maradásához, fejlődéséhez feltétlenül szükséges.
Kutatások szerint a tej speciális alkotóelemeinek köszönhetően jobban hidratálja a szervezetet, mint egyéb más folyadékok. Így a víznél, az ásványvizeknél, teáknál, még a narancslénél is jobb a szervezetünket, ha tejet iszunk.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930