Húsvéti interjú Márfi Gyula veszprémi érsekkelVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Húsvéti interjú Márfi Gyula veszprémi érsekkel
Forrás: Pesti Srácok, 2019/04/20 08:15

Húsvéti interjú Márfi Gyula veszprémi érsekkelNaponta vannak intő jelek, egymás után érik támadások a keresztényeket Európában, szinte nincs olyan nap, amikor ne rongálnának meg egy templomot, eddig mégis túl kevesen foglalkoztunk a veszéllyel. Talán egy ilyen tragédia, mint a Notre Dame leégése kellett ahhoz, hogy emlékeztessen: Európát nem a felvilágosodott szabadkőművesek, hanem a keresztények építették, és azok az értékek, amelyeket még az Európai Unió alkotmánya is elismer, nem lézetnek, nem is értelmezhetők keresztény hit nélkül - mondta a veszprémi érsek a PestiSrácoknak adott húsvéti interjúban. Márfi Gyula az ünnep kapcsán arról beszélt, hogy a feltámadás a keresztény hit alapja. Jézus feltámadása nélkül nem alakult volna ki és nem terjedt volna el a kereszténység. Európa válaszút előtt áll, hogy a keresztény hitet és kultúránkat védelmezők útjára lép, vagy azokéra az ultraliberális szabadkőművesekére, akik célja az, hogy eltávolítsák a kereszténységet. E közben a világban összességében erősödöben van a keresztény hit, érdekes módon épp Afrikában vagy Dél-Amerikában, sőt Dél-Koreában is - mutatott rá Márfi érsek. Az egyházi vezető úgy fogalmazott, abban teljesen biztos, hogy a kereszténység és a keresztény egyház létezni fog a világ végezetéig. Amiben már nem ennyire bizonyos, az az, hogy a kereszténység központja a jövőben is Európa marad.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930