Csak a mentes II. Tavaszi Vásár a Dürer Rendezvényházban - Herczeg Andrea ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Csak a mentes II. Tavaszi Vásár a Dürer Rendezvényházban - Herczeg Andrea ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/04/13 10:45

Csak a mentes II. Tavaszi Vásár a Dürer Rendezvényházban - Herczeg Andrea ...Herczeg Andrea és Köves Zoltán, a Csak a Mentes szervezet alapítói sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Csak a Mentes II. Tavaszi Vásár április 13 és 14-én kerül megrendezésre Budapesten a Dürer Rendezvényházban (1051 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21).
Megtudtuk, hogy Magyarország legnagyobb mentes és egészségtudatos rendezvénye, ahol a mentes világ legjava mutatja be a legújabb glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, valamint a bio és natúr termékeket. Minden kiállító valamilyen mentességet képvisel (glutén-, laktóz,- cukormentes, paleo, vegán). A rendezvényen csak szigorúan ellenőrzött mentes partnerek vesznek részt!
Az alapítók elmondták, hogy egy olyan rendezvénysorozat ez, ahol a vendégek mindent megkóstolhatnak, megkérdezhetnek bármit, hasznos és értékes tudással és tapasztalatokkal távozhatnak a vásárból. Inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség, elhízás, emésztési panaszok, autoimmun betegségek, tápanyag felszívódási zavarok. Együtt lehet-e élni egy szigorú diétával akár életünk végéig? Be tudjuk-e szerezni a napi élelmet, és ehetünk-e jóízűen ezután is? A rendezvény teljes időtartama alatt díjmentes tanácsadással, előadásokkal, workshopokkal állnak a vendégek rendelkezésére.
A Csak a Mentes szervezetet személyes és szakmai elhivatottság hívta életre az étel érzékenyek, - allergiások és egészségügyi okokból speciális diétát tartók élhető mindennapjaiért. A kezdeményezést 2017-ben alapította meg Herczeg Andrea, aki akkor már 5 éve dolgozott a mentes élelmiszerek világában, és Köves Zoltán, aki Budapest egyik legnépszerűbb glutén-, cukor- és laktózmentes cukrászdájának, a NoGlu-nak a vezetője 2011 óta. Mindketten jól ismerik a mentes világban felmerülő tévhiteket, problémákat, és a konkrét fogyasztói igényeket.
Köves Zoltán, a Csak a Mentes szervezet egyik alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy észre kell venni az egyre növekvő tábort, akiket valóban érint valamilyen mentes táplálkozás. Csak egy beszédes adat: a közétkeztetésben ma már minden 4. gyereknek mentes ételt igényelnek, őket már érinti valamilyen táplálékfogyasztás korlátozása. Majd hozzátette, elkötelezettségük kimeríthetetlen, nem sajnálják a fáradtságot, mindent felkutatnak és megmutatnak ami glutén,- laktóz,- tej,- tojás,-cukormentes, paleo, vegetáriánus és vegán, legyen szó konyhai alapanyagokról, készételekről, nassolnivalókról, vagy éppen ökoháztartási szerekről és natúrkozmetikumokról.
Herczeg Andrea, a Csak a Mentes másik alapítója arról beszélt, hogy hisznek abban, jobbá tehetik az emberek életét, segíteni tudnak minden ételérzékenység és táplálkozási irányzat esetén. A Csak a Mentes azért jött létre, és nyolc szakmai partnerükkel minden egyes nap azért dolgoznak, hogy a valóban hiteles információkat el tudják juttatni az érintettekhez. Mint mondta, az egészséges táplálkozás a szívügyük. Első pillanattól kezdve fontosnak tartották, hogy hiteles, így élő és táplálkozó szakembereket hívjanak meg a csapatukba. A glutén-, a cukor- és tejmentességet Hevesi Tamás, Kiss Mona és Kovács Nikolett mindennapos gyakorlata jelenti, emellett a paleo táplálkozásban és a koplalás nélküli, tartós fogyásban Posta Reni áll az érdeklődők rendelkezésére, míg aki a vegán életmód mellett kötelezte el magát, ők Huszár Zsuzsanna, Kutasi Kelly, Steiner Kristóf és Varga István tapasztalatára bátran rábízhatják magukat.
Évente 4 nagy rendezvényt tartanak, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mentes és egészséges termékeket, illetve előadásokon, workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők. Fontosnak tartják a karitatív szerepvállalást, mert felelősséget éreznek azokért is, akik nem tudnak ellátogatni hozzájuk. Így például egy közösségi piacon tartott karácsonyi főzésük teljes bevételét a Sportos Cukorbetegekért Alapítványnak ajánlották fel, ingyenes előadásokat, kóstolókat tartanak és ajándékcsomagot osztanak iskolákban, idősek otthonában, fővárosi és vidéki rászoruló családoknak egyaránt.
A Csak a Mentes Tavaszi Vásáron április 13-14-én a Dürer Rendezvényközpontban a leghitelesebb, több mint 60 mentes kiállító cég termékével, szolgáltatásaival, könyvújdonságokkal, izgalmas és hasznos előadásokkal, valamint workshopokkal várják az érdeklődőket. Mindkét nap az első 300 látogatónak ajándékcsomaggal kedveskednek.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930