Csak a mentes II. Tavaszi Vásár a Dürer Rendezvényházban - folytatás ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Csak a mentes II. Tavaszi Vásár a Dürer Rendezvényházban - folytatás ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/04/13 10:45

Csak a mentes II. Tavaszi Vásár a Dürer Rendezvényházban - folytatás ...Herczeg Andrea és Köves Zoltán, a Csak a Mentes szervezet alapítói sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Csak a Mentes II. Tavaszi Vásár április 13 és 14-én kerül megrendezésre Budapesten a Dürer Rendezvényházban (1051 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21).
Megtudtuk, hogy Magyarország legnagyobb mentes és egészségtudatos rendezvénye, ahol a mentes világ legjava mutatja be a legújabb glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, valamint a bio és natúr termékeket. Minden kiállító valamilyen mentességet képvisel (glutén-, laktóz,- cukormentes, paleo, vegán). A rendezvényen csak szigorúan ellenőrzött mentes partnerek vesznek részt!
Kiss Mona, speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó. Mint mondta, élethosszig tartó, szigorúan gluténmentes étrendet kell tartania és óvakodni kell még a glutén minimális szennyeződésétől is. Emellé párosult a tej-, a mogyoró- és egyéb allergiák, és nemrég pajzsmirigy alulműködést is megállapítottak nála. Akkor döntötte el, hogy segítségére lesz a hozzá hasonló embereknek: ne legyenek elkeseredve, mert van élet ételallergiával is! Szakácskönyveket írt, recepteket fejleszt és egy mentes pékségben is dolgozik, ahol az érintettek mindent megtalálnak az alapvető táplálkozásukhoz.
Az inzulinrezisztencia, a II-es típusú cukorbetegség és a hozzá kapcsolódó betegségek Magyarországon minden ötödik nőt érintik, azonban sokszor évek telnek el mire diagnosztizálják a rendszerben - és a kezelés még csak ezután következik – mutat rá Huszár Zsuzsanna, vegán és cukormentes dietetikus. Nagyon fontos a cukoranyagcsere zavarainak kezelése, hiszen epigenetikusan is öröklődik: ez sajnos a diabéteszes gyerekek magas számában is megmutatkozik. Ezen a területen a prevenció óriási jelentőségű lehet, ez mindannyiunk felelőssége. Jómagam diabéteszesként és a Wand Company cukormentes termékeinek fejlesztőjeként a cukoranyagcsere betegségei mellett a mikrobiom szervezetünkre gyakorolt hatásával is foglalkozom, mely nemcsak az emésztőszervi betegségekért, de több táplálékallergiáért, illetve a depresszióért is felelős lehet.
2009-ben az inzulinrezisztencia és jelentős túlsúly döbbentett rá, hogy a diéták, az alacsony cukorfogyasztás és a rendszeres sport ellenére valami nagyon nincs rendben nálam - foglalja össze Posta Reni, fogyókúrás tanácsadó, paleo gasztroblogger és író. – A belgyógyászom egy hónapra tejtermékmentes diétát javasolt, amit nem is értettem akkor, de ennek hatására a vércukorértékeim szépen javultak, a hasi zsírpárna pedig látványosan apadt le. 3 hónap alatt észrevétlenül, koplalás nélkül leolvadt rólam kb. 20 kiló. Laktóz- és gluténérzékenység is érint, így áttértem a paleo táplálkozásra, ami életem egyik legjobb döntése volt - 9 év távlatából is. Rendszeres laborleleteim kifogástalanok, a korábbi tápanyag- és vitaminhiányaim is az optimális szintre kerültek. A hozzám fordulókat változatos, kiegyensúlyozott, elsősorban hazai beszerzési forrásból készített étrendekkel, receptekkel segítem.
Kovács Nikolett, a legeredményesebb magyar női motorversenyző fizikai teljesítményét az akkor még fel nem ismert ételérzékenysége jelentősen visszavetette. Öt éve derült ki nálam a glutén- és tejfehérje érzékenység, amióta ennek tudatában vagyok és ehhez mérten táplálkozom, minőségi javulás állt be az egész szervezetem egyensúlyában, komfortérzetében és teljesítőképességében. Immunrendszerem megerősödött, állóképességem látványosan javult. Az életmódváltás után 4 hónap alatt 10 kg olvadt le rólam, tömegem közel 20%-a. Személyes tapasztalataimmal is örömmel segítem a Csak a Mentes rendezvényein a hozzám fordulókat.
Nem könnyű együtt élni a már kialakult allergiákkal, ahol az embernek nincs választási lehetősége és az akár súlyos egészségkárosító hatással is számolni kell. Azt gondolom, mindenképpen érdemes odafigyelnünk a szervezetünk jelzéseire, hogy még időben meg tudjuk állítani a számára nem előnyös folyamatokat. Az ételintolerancia könnyedén fordul át allergiába, akárcsak az én esetemben történt – figyelmeztet rá Kutasi Kelly, az év életmódtanácsadója, a Just Clear Fitbalance Award nyertese, aki súlyosan allergiás a búza-, a glutén-, a tej-, és a mesterséges színezéket, tartósítószert tartalmazó ételekre. Ezek a személyes okok vezették el többek között az egészségtudatos alternatívákat kínáló BioWorld by KELLYS biobolt megalapításáig.
A Csak a Mentes Tavaszi Vásáron április 13-14-én a Dürer Rendezvényközpontban a leghitelesebb, több mint 60 mentes kiállító cég termékével, szolgáltatásaival, könyvújdonságokkal, izgalmas és hasznos előadásokkal, valamint workshopokkal várják az érdeklődőket.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930