Döbrentei-Alexa-Stefka – A "senior keménymag” a PolbeatbenVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Döbrentei-Alexa-Stefka – A "senior keménymag” a Polbeatben
Forrás: Pesti Srácok, 2019/03/21 19:15

Döbrentei-Alexa-Stefka – A "senior keménymag” a PolbeatbenElőbb-utóbb minden gonosz szándék kicsorbul. Bár a magyar népet még a mai a pozíciójából is hátrább akarják szorítani, most mégis kiemelkedünk. Vezetőnk révén ugyanis Európa agya lehet ez a nép és ez a tény az összes szenvedésünkért kárpótol - mondta Döbrentei Kornél költő a legutóbbi Polbeatben, ahol a "senior keménymag" vitázott, azaz Döbrentei mellett Alexa Károly újságíró, irodalomtörténész és Stefka István lapigazgatónk volt Huth Gergely vendége. A keresztény Európa reneszánszáról szóló váteszi látomások, kérlelhetetlen vélemények és hangos poénok mellett az adásban szóba került Kukorelly Endre kezdeményezése is, aki egymillió forintot ajánlott fel a magyar Baumgarten-díj újraalkotására, hogy az irodalmi díjakat "ne csak antiszemiták és rasszisták" kapják ebben az országban. Ehhez csatlakozott a Mazsihisz is, amely élcelődő hangvételű levelében azt kérte a kormánytól, hogy évente csak egy antiszemitának adjanak irodalmi díjat - utalva a március 15-én Döbrentei Kornélnak átnyújtott babérkoszorúra és Takaró Mihály irodalomtörténész József Attila-díjára. Alexa Károly - aki az ünnepen Táncsics-díjat kapott - erre azt mondta, a rendszerváltás óta most először volt "rendben" a kitüntetettek listája, a Mazsihisz pedig jobban tenné, ha előbb saját szervezeti hátterét és gyökereit tisztázná.
Polbeat minden kedden este 19 órakor élőben közvetítve a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőből (Budapest, II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.)
Készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930