Egy ausztrál történész a Hősök teréről jelenti: Attila leszármazottai vagyunkVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Egy ausztrál történész a Hősök teréről jelenti: Attila leszármazottai vagyunk
Forrás: Pesti Srácok, 2019/03/16 09:45

Egy ausztrál történész a Hősök teréről jelenti: Attila leszármazottai vagyunkDavid Adams ausztrál dokumentumfilmes Attiláról szóló filmje felkavarta az internetet. A Viasat History csatornán szombaton sugárzott ismeretterjesztő film élénk reakciókat váltott ki a magyar közönségből. A film konklúziója, hogy a magyarok Attila leszármazottai, és Magyarországban maradt fenn a hun vezér letűntnek hitt birodalma.
A Hősök terén fejeződik be az az ismeretterjesztő film, amit szombaton sugárzott a Viasat History. A film Attila életét és a hunok európai hadjáratait mutatja be. Magyar szempontból érdekes, hogy a filmben David Adams azt állítja: lehet, hogy a magyarok Attila leszármazottai. Elhangzik, hogy Árpád azt mondta: a Duna-Tisza köze ősének földje volt. A filmben Davis azt állítja: Árpád egyenes ági leszármazottja lehetett Ernáknak, Attila legkisebb fiának. A film korhű illusztrációs jeleneteit Bugacon, a Kurultájon forgatták, és megszólal benne Bíró András Zsolt antropológus, a rendezvény szervezője is. A filmet a héten többször is ismételni fogja a Viasat History.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930