79. OMÉK 2019 - A szakmaiság és a hatékonyság jegyében - Dr. Nagy István, agrárminiszter ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:79. OMÉK 2019 - A szakmaiság és a hatékonyság jegyében - Dr. Nagy István, agrárminiszter ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/02/14 20:45

79. OMÉK 2019 - A szakmaiság és a hatékonyság jegyében - Dr. Nagy István, agrárminiszter ... 1.A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt a szakmaiság és a hatékonyság jegyében 2019-ben is megrendezik szeptember 26. és 29. között. Várhatóan ezer kiállító mutatkozik be és mintegy százezer látogatóra számítanak. A négynapos rendezvény első napja szakmai nap lesz, azt követően várják a nagyközönséget, a családokat és a szakma diákjait.
Dr. Nagy István agrárminiszter elmondta a rendezvény legfőbb célja az üzleti szerep megerősítése és a fiatalok megszólítása. Az idén először vidéki társrendezvények is lesznek, szakmai kiállítást szerveznek Hódmezővásárhelyen az állattenyésztésről, Bábolnán az agrárgépészetről, Budapesten pedig élményközpontú állat- és mezőgazdasági gépbemutató lesz.
Az OMÉK több mint egy kiállítás és vásár, “azon túl, hogy nemzeti büszkeségünk, az agrárium ünnepe, felvonultatja a magyar mezőgazdaság- és élelmiszergazdaság termékeit, kertészeti, mezőgazdasági, élelmiszeripari, technológiai újdonságokat, a legkiválóbb magyar termékek különleges tárházát mutatja be. A kiállítás teret ad a termelők, kereskedők és fogyasztók közti kapcsolat és bizalom elmélyítésének, bővítésének.
A kiállításra meghívták a környező országok agrármarketing szervezeteit is, a potenciális üzleti partnerek célzott elérése érdekében. A mezőgazdaság népszerűsítésére a fiatalok körében egy úgynevezett “élménygazdaságot” alakítanak ki, amely az agrárgazdaságot innovatív módon, élményszerűen mutatja be. Szerveznek szakmai, protokoll és közönség programokat is, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg. A esemény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés.
Ondré Péter, az AMC ügyvezetője elmondta, hogy a vásár újszerűbb, programdúsabb lesz a két évvel ezelőttinél, középpontjában az élelmiszeriparral, a professzionalitással, a nemzetköziséggel és az innovációval.
Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan kérdésekre fókuszál majd, mint a fenntarthatóság, a fogyasztói tudatosság növelése, a fogyasztói bizalom növelése, az egészséges, GMO-mentes élelmiszerek, az agrárdigitalizáció és az agrárpálya vonzóvá tétele. Kiemelten kezelik az élelmiszerinnováció témakörét, ennek érdekében innovációs pályázatot hirdetnek és díjat adnak át. A kezdeményezéssel a magyar élelmiszeripari gyártókat kívánják ösztönözni az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására.
Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum OMÉK termékdíj pályázatot hirdet meg több kategóriában. A díjakat a megnyitó ünnepségen adják át.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930