Pozícióféltés vagy kormánykontroll? - élőlánc az AkadémiánálVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Pozícióféltés vagy kormánykontroll? - élőlánc az Akadémiánál
Forrás: Pesti Srácok, 2019/02/12 19:45

Pozícióféltés vagy kormánykontroll? - élőlánc az AkadémiánálÉlőláncos tüntetést tartott a frissen alakult Akadémiai Dolgozók Fóruma a Magyar Tudományos Akadémia előtt ma kora délután. A rendezvényen felszólalt az MTA három kutatója, valamint professzora, akik óva intették a kormányt attól, hogy felszámolják az Akadémia kutatóintézeti hálózatát. A kutatók az MTA dolgozói között aláírást gyűjtöttek a Palkovics-féle átszervezés ellen, melyet átadtak az Akadémia elnökének, Lovász Lászlónak, aki az elnökséggel együtt 14 óra után ült le tárgyalni a miniszter által támasztott feltételrendszer elfogadásáról. A PestiSrácok.hu stábja a helyszínen járt, ahol beszéltünk több baloldali és liberális politikusokkal is, akik szolidaritást vállaltak az MTA "szabadságharcában", de a tömegben külföldi CEU hallgatókat is találtunk, valamint egy önmagát igazi kommunistának nevező fiatalemberrel is szóba elegyedtünk. A beszédeket követően a mintegy ezer-ezerötszáz tüntető élőláncot vont az épületblokk köré, akik között sokan láthatóan konkrétan az MTA ügyében jöttek ki, de láthattunk több hangos kormányellenes jelszavakat skandáló tüntetőt is, akik az utóbbi időben szervezett ellenzéki megmozdulásokon szoktak részt venni és hangos "Orbán takarodj!" rigmusokkal hívták fel magukra a figyelmet. A jelenlevők többsége azonban nem csatlakozott ezekhez a kiáltozásokhoz, ők nagyrészt az MTA ügyében látogattak ki a délutáni tüntetésre.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031