Szijjártó Péter magyar és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatója ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Szijjártó Péter magyar és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatója ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/02/11 19:45

Szijjártó Péter magyar és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatója ... 2.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozójukat követőn sajtótájékoztatót tartottak 2019. február 11-én, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
Elkezdtük újraépíteni az amerikai-magyar kapcsolatrendszer harmadik pillérét is - hangsúlyozta Szijjártó Péter, arra utalva, hogy a gazdaság és védelem területén eddig is jó volt az együttműködés, most pedig létrejött a politikai kapcsolat is.
Legutóbb 2011-ben járt amerikai külügyminiszter Magyarországon, akkor a későbbi elnökjelölt, Hilary Clinton tett látogatást Budapesten.
Mindkét kormány hazafias politikát folytat, fontosnak tartja állampolgárai védelmét és a keresztény hagyományainak megőrzését. Megtudtuk, hogy 108 fővel bővítik a magyar NATO-kontingenst. Magyarország és az USA közötti védelmi együttműködés felújítását múlt pénteken lezárták, a szöveget a parlament honvédelmi bizottsága a jövő héten tárgyalja.
Energetikai témában várják, hogy az Exxon Mobil elkezdje a kitermelést a romániai gáztárolóból.
Az Egyesült Államok a második legnagyobb beruházó az országban, 105 ezer embernek adnak munkát Magyarországon, ezért hálásak vagyunk.
A két ország közötti védelmi megállapodás mindkét félnek előnyös lesz - mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. Az amerikaiak és a magyarok mindig a szabadság oldalán álltak, ezért is örülök a mai találkozónknak. Az amerikai külügyminiszter bejelentette a magyar középiskolás diákok számára elérhető a Future Leaders tanulmányi ösztöndíjprogram kiterjesztését, emellett a rendvédelem terén is mélyítik az együttműködésüket. Az amerikai tárcavezető üdvözölte, hogy Magyarország újabb védelmi eszközöket szerez be az Egyesült Államoktól.
Közép-Európában egyoldalú függésben vagyunk a gázbeszerzéseket illetően is Oroszországtól, minden lehetséges beruházást végrehajtottunk, hogy diverzifikálni tudjuk forrásainkat. Így most a szövetségeseinken, a románokon, horvátokon van a sor – válaszolta újságírói kérdésre Szijjártó Péter. Nyugat-Európának nem érdeke, hogy mi is tudjunk más forrásból vásárolni.
Az energiaszállítás alternatíváinak biztosítása nemzetbiztonsági kérdés - tette hozzá Mike Pompeo.
Az amerikai külügyminiszter a nap folyamán Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel és hazai civil szervezetek képviselőivel is tárgyalt, este Orbán Viktor miniszterelnök fogadja.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031