Polbeat: Tényleg az Index és az ÉS pocsolyaszagú vizében kell úszni tanulni?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Polbeat: Tényleg az Index és az ÉS pocsolyaszagú vizében kell úszni tanulni?
Forrás: Pesti Srácok, 2019/02/08 13:15

Polbeat: Tényleg az Index és az ÉS pocsolyaszagú vizében kell úszni tanulni?Miközben a Freedom House szerint tombol az elnyomás és Mianmar, illetve Venezuela szintjére süllyedt a magyar szabadság állapota, valljuk be, egy esetleges kormányváltás után a jobboldali sajtó nagy része nem húzná sokáig, miközben az ellenzéki média jelentősebb veszteség nélkül élte túl ennek a szörnyű diktatúrának az elmúlt nyolc évét. Mi az oka ennek? - kérdeztük a legutóbbi Polbeatben Szánthó Miklóstól, az jobboldali sajtó nagyobbik részét magába olvasztó Alapjogokért Központ igazgatójától, a Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány (KESMA) a legutóbbi Polbeatben. Szánthó kifejtette: Az alapítvány azon fog dolgozni, hogy ha bármiféle politikai szituáció adódik, a tulajdonában álló médiafelületek akkor is tovább tudják végezi színvonalas munkájukat. Szarvas Szilveszter és Huth Gergely kérdéseire hozzátette: szerencsére vannak olyan magánentitások és gazdasági szereplők, akik hajlandóak hirdetni, illetve támogatni a jobboldali médiát. Tény viszont, és a Freedom House jelentése alapján nekünk ilyen diktatúra jutott, hogy a multinacionális vállalatok jó része világnézetileg motivált a nyílt társadalom dogmája mellett és reklámköltéseikben, szponzorációiknál is ezt tartják szem előtt. Elég csak a borotva- és telekommunikációs óriásokra gondolni.
Huth Gergely ehhez hozzátette, régebben mindig hangoztatta, a magyarok nem értenek a sörgyártáshoz és a sajtkészítéshez, a Fidesz és holdudvara pedig a médiához. Azóta annyi történt, hogy a magyarok megtanultak jó söröket főzni és finom sajtokat készíteni... Szarvas Szilveszter pedig Varga István, a KESMA hétfőn lemondott exelnöke szavaira utalva kijelentette: miért is kellene a jobboldali újságíróknak az Index és az ÉS pocsolyaszagú vizében úszni tanulni? Szánthó Miklós erre elhatárolódott Varga kijelentéseitől és kiállt a jobboldali média szakmaisága mellett, ahogyan azt az újrainduló Magyar Nemzet szerdai vezető publicisztikájában is megtette.  
Szóba került a Polbeatben az is, hogy új, igen szórakoztató tevékenységbe fogott az Alapjogokért Központ. Hétről-hétre elkészítik ugyanis a nemzetközi "PC-sajtószemlét" a haladó világértelmiség a lehetetlenebbnél lehetetlenebb agymenéseiről. Az központ igazgatója e munkájukról elmondta:
A liberális demokráciából kinőtt túlérzékenyítés és extravagáns tolerancia olyan fokot ért el a nyelvpolitikában, ami már ijesztő, másrészt groteszk. Annyira durva diktatúrája kezd kialakulni a politikai korrektségnek, hogy a nyugati civilizáció már megtagadja értékeit és lebontja a Jóisten által teremtett biológiai szerepeket. Ezt már nem tudtuk szó nélkül hagyni.
A kollégákat nem irigylem, lassan veszélyességi pótlékot fognak kérni, hiszen nyugati könyvtárakban már a Huckleberry Finnt is csak úgy lehet kitenni, ha a rasszistagyanús részek elé figyelmeztető matricát raknak, hogy az érzékeny diákok átugorhassák azt a részt. Ez az őrület már a teljes sajtó-, politikai- és kulturális szférát bevette Nyugaton, hogy mást ne mondjak, Kanadában most épp a kemény drogokat próbálják legalizálni - érvelt Szánthó Milós.
Polbeat minden kedden este hét órakor élőben közvetítve a  budai Revolution '56 Szabadságharcos Sörözőből (II. kerület, Bem rakpart 53.)
Készítette László Petra és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031