Nincs esélye egy ellenzéki puccsnak - véli Horváth Attila alkotmánybíróVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Nincs esélye egy ellenzéki puccsnak - véli Horváth Attila alkotmánybíró
Forrás: Pesti Srácok, 2019/01/17 14:15

Nincs esélye egy ellenzéki puccsnak - véli Horváth Attila alkotmánybíróNincs új a nap alatt, az 1848-as békés márciusi forradalom heteiben is a habsburgok által felbérelt provokátorok próbálták erőszakra buzdítani a pesti csőcseléket - emlékeztetett a legutóbbi Polbeatben Horváth Attila alkotmánybíró, jogtörténész és egyetemi tanár, Stefka István és Huth Gergely kérdésére válaszolva, hogy a többségi társadalomnak meddig kell eltűrnie az erőszakos kisebbség törvénytelen próbálkozásait a hatalom megragadására? A történelmi hasonlatoknál maradva Horváth Attila megjegyezte azt is, hogy az őszirózsás forradalom se nem volt őszirózsás, se nem volt forradalom, hiszen külföldről segített szervezkedők buzdították államcsínyre a Budapesten bujkáló katonaszökevényeket. - Jó volna kideríteni a moszkvai levéltárakból azt is, hogy Kun Béláék pontosan milyen támogatással és utasítással érkeztek vissza Magyarországra - tette hozzá.
Az alkotmánybíró az O1G-rigmusokat skandáló, a Parlament munkáját ellehetetleníteni igyekvő, útblokádot és a metróhálózat megbénítást szervező ellenzék cselekedeteit - posztjára tekintettel - csak jogi megközelítésből kívánta értékelni, előrebocsátva, hogy sok ügyben elindultak a jogi eljárások, és bár ezek egy jogállamban lassúak, de reményei szerint meglesznek az eredményei. Ugyanakkor szerinte nem kell a demokrácia felszámolásától tartani, a nyugati országokban is gyakran előfordul, hogy az ellenzék erőszakosan és hangosan nyilvánul meg. Horváth Attila visszautasította a magyar jogállamot és az Alkotmánybíróságot állandóan becsmérlő, demokratikus mivoltát megkérdőjelező nemzetközi bírálatokat, köztük a Sargentini-jelentést.
A műsor végén Horváth Attila végül elmondott egy beszédes anekdotát a Szovjetunióból Magyarországra visszaérkező Nagy Imre-Rákosi Mátyás-féle delegáció egy bankrablás utáni kálváriájáról, majd leszögezte: teljesen egyetért avval, hogy Kövér László kezdeményezésére helyreállítják a Kossuth térnek, azaz a nemzet főterének az idegen megszállás előtti állapotát és evvel összefüggésben a Vértanúk terén ismét az 1919-es vörös terror áldozatainak fognak emléket állítani.
Polbeat minden kedden élőben közvetítve a budai Revolution '56 Szabadságharcos Sörözőből (II. kerület, Bem rakpart 53.)
Készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031