Budapestinfó - Tarlós István főpolgármester - a Krónika kérdésére ... 9.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Budapestinfó - Tarlós István főpolgármester - a Krónika kérdésére ... 9.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/11/18 10:15

Budapestinfó - Tarlós István főpolgármester - a Krónika kérdésére ... 9.A Krónika munkatársa megkérdezte, Tarlós István, főpolgármestertől, (Gulyás Gergelyt is meg szerettük volna kérdezni, de csak két kérdés megválaszolására volt ideje (RTL, ATV), hogy az Európai Uniós támogatásokat, kifizetéseket érinti-e bármilyen formában a Kormány és a Főváros közötti 1000 milliárdos együttműködés, megnövelt támogatás?
A Krónika második kérdése arra vonatkozott, hogy milyen mértékű az EU támogatás ebből az ezer milliárdból?
A kérdés kapcsán szóba került a projekt lista is.
A főpolgármester találónak nevezte azokat a sajtóhíreket, miszerint a megállapodás révén „Orbán és Tarlós kézfogása ezermilliárdot jelent a fővárosnak”. Hangsúlyozta: ezentúl nem lesz lényeges, hogy Budapesten mi az állami, és mi a fővárosi fejlesztés, azok közös eredményként és teljesítményként fognak megjelenni, „mint Andrássy vagy Podmaniczky idejében”. Úgy fogalmazott: a fejlesztési tanácsot „elődeink korábban is megcsinálhatták volna, de nem csinálták meg, most nem kell haragudniuk ránk, hogy megcsináltuk”. Kiemelte, hogy a fővárosi projektek finanszírozási feltételei sokkal biztosabbak lesznek ezentúl.
Kitért rá, hogy a megállapodás szerint a kormány és a Főváros közösen dolgozza ki Budapest 2030-ig szóló stratégiai fejlesztési tervét, ennek elfogadásában a főpolgármesternek vétójoga van, alapja pedig a főváros hosszú távú fejlesztési terve lesz. A Budapest 2030 városfejlesztési terv előkészítése során a kormány és a Főváros közösen kezdeményeznek egy civil és szakmai szervezetek bevonásával megvalósítandó, a közösségi tervezés előnyeire építő párbeszéd folyamatot. Tarlós István azt mondta: ebbe mintegy 25-30 személyiséget fognak bevonni.
A sajtótájékoztatót vezette: Szűcs-Somlyó Mária, kommunikációs igazgató.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930