Ferencz Orsolya: Az a világ, amit ismerünk és szeretünk, örökre elveszett (Polbeat)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ferencz Orsolya: Az a világ, amit ismerünk és szeretünk, örökre elveszett (Polbeat)
Forrás: Pesti Srácok, 2018/11/10 12:15

Ferencz Orsolya: Az a világ, amit ismerünk és szeretünk, örökre elveszett (Polbeat)Gyönyörű időnk van, mondja a meteorológus a tévében. Na ettől megyek a falnak! - érvelt a legutóbbi Polbeatben Ferenc Orsolya, az űrkutatásért felelős, frissen kinevezett miniszteri biztos, aki maga is űrkutató, egyben Józsefváros önkormányzatának tagja. Ferencz Orsolya kutatótársai nevében nyomatékosan kérte, hagyják abba a viccelődést a magyar űrkutatással, mert ez a XXI. század tudománya, amelyben a magyar tudósok a XX. század elején még az élen jártak, s mostoha körülmények között, idősen, de ma is itthon dolgozik a szakma több óriása.
Stefka István és Huth Gergely kérdéseire így folytatta:
Novemberben 20 fok? Aki ezen az égövön él, annak tudnia kell, hogy elképesztő állapotok alakultak ki a klímánkban, ilyenkor már fagyni kéne! Tíz fokkal vagyunk följebb! A Duna vízszintje soha nem volt ilyen alacsony ősszel, aminek az az oka, hogy elolvadnak a gleccserek és feljebb kúszott a hóhatár a forrásvidéken. Értse meg mindenki, az a világ, amit ismerünk és szeretünk, csak nem vigyáztunk rá, soha nem fog visszajönni. A mi választási lehetőségünk már csak annyi, hogy hol próbálunk beavatkozni a klímaváltozás folyamatába, hogy mentsük ami menthető. De amíg még csak tudomásul venni sem vagyunk hajlandóak ezt, átszaladunk olyan döntési pontokon, ahonnan nincs visszaút. Mint ha összetörnénk az autónkat: utólag már hiába tapossuk a fékpedált.
Készítette: László Petra/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930