Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár - Bán Teodóra köszöntője ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár - Bán Teodóra köszöntője ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/11/09 14:45

Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár - Bán Teodóra köszöntője ...Megnyílt a 20. Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár. Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja idén is a látogatókat 2018. november 9. és 2019. január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.
Budapest az elmúlt években elképesztő fejlődésen és változáson ment keresztül, igaz ez a tereire, az új programjaira vagy a turisztikai trendjeire egyaránt mondta el Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár megnyitó ünnepségén. A Vörösmarty téri forgatagot évek óta Európa legjobb karácsonyi vásárai között tartják számon, amely köszönhető a különleges adottságú térnek, a színvonalas programoknak és kézműves termékeknek, a gasztronómiai ínyencségeknek.
Az adventi kulturális és gasztronómiai rendezvény küldetése a családi vállalkozások által készített kézműves termékek, valamint a helyi termelők bemutatása a gasztronómián keresztül, mindezt hangulatos környezetben, itt Budapest szívében - hangsúlyozta Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője a sajtótájékoztatón. A színpadon ünnepi programokkal készülnek, a Hütte irodalmi és a gasztronómia találkozások színtere lesz, a Gerbaudnál fényfestés és számos gyermekfoglalkozás.
A karácsonyt az egész keresztény világ ünnepli. A Vörösmarty téri téli fesztivál programjai, üzenete: hagyomány, ünnep, kereszténység és a családi értékek ápolása is ezt a várakozást szeretné valódi ünneppé tenni.
Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron. Az évente 800 ezer turistát vonzó esemény a külföldi vendégeknek és a városlakóknak egyaránt minőségi kikapcsolódást és szórakozást szeretne kínálni.
A több hétig tartó vásárban tematikus gasztro-hetek csábítanak vonzó ételkínálattal: lesz liba, töltött káposzta, vad- és halétel hét, nem maradnak el a böjti étkek sem és bemutatják a hanuka ízeit is.
Az ízekhez italok is illenek: a megfelelőt mindenki kiválaszthatja a magyar borrégiók kínálatából. A magyar bor autentikus és hozzáférhető, ami miatt a külföldi és belföldi turisták számára valódi élményt jelent egy hazai borrégióba ellátogatni – a vásár ideje alatt a borrégiók látogatnak el a Vörösmarty térre.
A hagyományos kürtöskalács, lepény és sült gesztenye árus mellett egyéb a kis manufaktúrákban készülő csokoládén és marcipánon kívül flódni, bejgli, rétes, és mézeskalács is kapható lesz a forgatagban.
A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon.
Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár amellett, hogy megannyi különleges kézműves ajándékötlettel és finom ételekkel várja a nagyközönséget, péntekenként Az író karácsonya című irodalmi beszélgetéssorozatával is készül az ünnepre. A beszélgetések alkalmával hétről hétre ismert írókkal járunk körbe a karácsonyi ünnepkört.
Megismerhetjük, hogyan készül az ünnepre Ugron Zsolna, Nyáry Krisztián, Péterfy Gergely vagy Závada Pál, bepillanthatunk konyhájukba egy-egy különleges, saját ünnepi receptjükön keresztül.
A Karácsonyi Vásár ideje alatt minden héten egy-egy gasztronómiai témával párosítják az irodalmat, a Márton-napi liba és újbortól az ünnepi töltött káposztán át a karácsonyi tradicionális és újító halfogásokig haladunk az ételek, italok és a hozzájuk kapcsolódó irodalmi művek terén.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930