Csillaghegyi strandfürdő új fürdőépületének ünnepélyes átadása - bejárás ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Csillaghegyi strandfürdő új fürdőépületének ünnepélyes átadása - bejárás ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/10/31 17:45

Csillaghegyi strandfürdő új fürdőépületének ünnepélyes átadása - bejárás ... 7.Átadták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységét 2018. október 31-én. Tarlós István főpolgármester a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy a csillaghegyi strandfürdő Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és mindig is az egyik legszebb strandja volt, most pedig elmondható, hogy az egyik legkorszerűbb is. A főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez, része annak a fejlesztési tervnek, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek.
A 3,9 milliárd forintos beruházás finanszírozója a fővárosi önkormányzat és cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt és támogatta a III. kerület is. A beruházás eredményeként 7800 négyzetméter területű fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült a strand, amely új nevet kapott, ezután Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven üzemel tovább.
Megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy az 1920-as évek elejére minden kényelmet kielégítő, modern intézmény született a Róka-hegy oldalában, több mint 90 ezer négyzetméteren. Itt hozták létre az ország első hullámfürdőjét, amely 1946-ig üzemelt, és csak ezt követte a Gellért és a Palatinus. Szórakozóhelyeinek sokféleségével, kedvező fekvése folytán egészséges levegőjével bármelyik korabeli külföldi strandfürdővel felvette a versenyt.
Ismét olyan beruházással gazdagodott Csillaghegy, Óbuda és Budapest egyaránt, amely emeli a környék hozzáadott értékét, hozzájárul az itt lakók és az idelátogatók színvonalas, szórakoztató, egészségtudatos életéhez. A főváros ismét képes volt adni valamit a városlakóknak, ami komfortérzetüket, lehetőségeiket a szabadidő eltöltésére jelentősen javítja.
Korábban egyesek által bezárásra szánt fürdő a fővárosi önkormányzat és a BGYH akaratából - a több mint egy éve tartó korszerűsítési és bővítési munkálatok után nem csupán megmenekült az enyészettől - de új, 21. századi jelentéstartalommal újjászületett. A meglévő háromhoz ma már vagy tucatnyi különböző funkciójú új medence társul. A 6000 négyzetméteres vendégtérben a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket 25x33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10x12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna várja.
A versenymedence képes vízilabda-mérkőzések rendezésére és kisszámú néző befogadása is lehetséges. A wellness részlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki, gyermekparadicsom és szaunavilág is látogatható. A csúszdapark mellett különleges építészeti megoldásokat tartalmazó panorámás élménymedencét találunk.
A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére, valamint panorámamedence, étterem és söröző …
Egy időben hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely napi szinten csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló 120 férőhelyes parkoló létesült.
Szőke László, a BGYH vezérigazgatója visszaemlékezett, hogy 21 hónappal ezelőtt, 2017. január 26-án tették le az új fürdőegység alapkövét. Az épületben 7800 négyzetméternyi fedett fürdőt építették, és így ez Budapest negyedik legnagyobb fürdőjévé vált. A fürdő hat szintből áll és felépült tizenkét új medence, két csúszda, valamint a már elkészült parkoló mellett kialakítanak még egy 110 férőhelyes parkolót. A fürdőbe került egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott újpesti fürdőből került át.
Az eseményen részt vett, Varga Mihály, pénzügyminiszter, a kerület országgyűlési képviselője, Bús Balázs, a III. kerület polgármestere és sokan mások …
Az ünnepélyes eseményt vezette Czinege Szilvia, a BGYH értékesítési és marketing igazgatója.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031