Élménypark átadása a Varázskarika óvoda játszóudvarában - Szoboszlai Beatrix, óvodavezető ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Élménypark átadása a Varázskarika óvoda játszóudvarában - Szoboszlai Beatrix, óvodavezető ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/10/30 17:15

Élménypark átadása a Varázskarika óvoda játszóudvarában - Szoboszlai Beatrix, óvodavezető ... 2.Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ünnepélyesen átadták a Varázskarika Tagóvoda játszóudvarát, a Karikás Frigyes utcában.
Magas színvonalú az óvodai ellátás a XIII. kerületben kezdte köszöntőjét dr. Tóth József, polgármester a Varázskarika Tagóvoda felújított játszóudvarának átadásakor. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre, hogy részükre a legkorszerűbb óvodai ellátást biztosíthassuk, az épített környezetre, a motivált óvodapedagógusokra, a korszerű pedagógiai módszerekre.
2010 óta 1502 új óvodai férőhellyel bővült a kerület, ma már 3300 gyermeknek tudunk óvodai ellátást biztosítani. A XIII. kerület óvodáiban egyedi mozgásfejlesztő játszószerek is segítik a gyermekeket harmonikus fejlődésükben. A XIII. Kerületi Önkormányzat tíz év alatt 8 milliárd forintot fordított óvodáinak korszerűsítésére; 2018-ban eddig 9S0 millió forintot. Csak az óvodai játszóudvarok felújítására ebben az évben 300 milliót költött az önkormányzat, 2015-től pedig összesen 1,1 milliárd forintot - szakmailag kidolgozott program alapján.
Az óvodáskor a természetes hely-, helyzetváltoztató- és finommotoros mozgáskészségek tanulásának, valamint a mozgáskoordináció intenzív fejlődésének szakasza, amit sokszínű, változatos és örömteli, érzelmi biztonságban zajló gyakorlási formákkal, játékokkal szükséges elősegíteni. Ezzel biztosítható a mozgás és az értelmi fejlődés kedvező egymásra hatása. A tornára, játékos mozgásokra, az egészséges életmódot erősítő egyéb tevékenységekre a szabad levegőn, eszközökkel és eszközök nélkül, spontán vagy szervezett formában - az egyéni szükségleteket és képességeket figyelembe véve - az óvodai nevelés minden napján minden gyermek számára lehetőséget kell biztosítani. Illetve nyáron fontos gondoskodni- a nap-, a lég- és vízfürdőzésről. Mindezt figyelembe veszik a szakemberek a XIII. kerületi óvodák - XIII. Kerületi Egyesített Óvoda tagintézményei - játszóudvarainak felújításakor, amelynek során korszerű, modern, egyedülálló, komplex tematikus mozgás- és képességfejlesztő eszközök kerülnek az óvodákba.
A XIII. Kerületi Egyesített Óvodák Pedagógiai Programjában megfogalmazottak szerint a játszóudvar-felújítások révén gondoskodunk a gyermekek életkorra jellemző, nagyfokú mozgásszükségletének kielégítéséről. A gyermekek jellemfejlődésében, szellemi kiteljesedésében az óvoda az egyik első meghatározó állomás, ahol a pedagógusok és a szülők egymást is segítő szándékaival érhető el a legkiválóbb pedagógiai eredmény.
Az adott óvodai udvarrészek kialakításánál fontos szempont, hogy milyen korosztályú gyermekek játszanak ott. Kiemelten lényeges az is, hogy az új játszóudvarnak legyen olyan nagyméretű területe, ahol labdázni, tornázni, csúszni-mászni lehet - túl azon, hogy rengeteg kinti mozgásos játékot tud a pedagógus szervezni, lebonyolítani. A játszóudvarok talajborításai lehetővé teszik, hogy gyermekek mind a füves, mind a gumival fedett részen biztonságosan játszhassanak. Az építkezések során figyelmet fordítanak a játszóudvarokon az árnyékolásra. Meghagyják az árnyékot adó fákat, illetve gyermekek felfrissülését szolgálják a kialakított párakapuk és zuhanyzók is.
Dr. Tóth József elmondta azt is, hogy a XIII. kerület jelenleg 3300 óvodáskorú gyermek ellátását biztosítja olyan színvonalon, amely versenyben van az alapítványi, egyházi és magánóvodák szolgáltatásaival. A XIII. kerületi óvodák korszerűsítésébe az építészeti megoldások, eszközbővítések éppúgy beletartoznak, mint a színes óvodai programok kidolgozása vagy a modern, egyéniségközpontú pedagógiai programok bevezetése, az óvodai dolgozók többirányú motivációja.
Köszöntőt mondott a Varázskarika Tagóvoda vezetője Szoboszlai Beatrix, majd a gyerekek műsora, játéka, éneke, tánca következett.
Tizenkét tagintézmény büszkélkedhet az Örökös Zöld Óvoda és a Madárbarát kert címmel is. Ennek szellemiségében az óvoda pedagógusai igyekeznek minden olyan lehetőséget kihasználni, amely során megtaníthatják a gyerekeknek azt is, miért fontos a természet szeretete, védelme, környezetünk megóvása. Az új játszóudvarokon fűszernövényes és virágos kiskerteket is kialakítanak, telepítenek környezetvédelemmel összefüggő interaktív táblákat. A növények gondozásában a gyermekek aktívan részt vesznek.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930