Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám 2018 - a Krónika kérdésére az innovatív gyógyszerekről ... 12.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám 2018 - a Krónika kérdésére az innovatív gyógyszerekről ... 12.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/10/19 09:45

Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám 2018 - a Krónika kérdésére az innovatív gyógyszerekről ... 12.A Krónika munkatársa megkérdezte, mi a véleményük arról, hogy az egészségügyi kormányzat 29 új innovatív gyógyszerkészítmény befogadásáról döntött a tb-támogatásba - Dr. Mikola Bálint válasza.
Az új, innovatív gyógyszerek befogadása azért is fontos, mert jelentős egészségnyereség várható általuk …
A tb-támogatásba befogadott készítmények onkológiai terápiás területeken az emlő- és tüdődaganatok, a prosztatarák, valamint a melanóma egyes fajtáinak, továbbá a myeloma multiplex (a csontvelő plazmasejteinek, az ellenanyagokat termelő fehérvérsejteknek a rákos megbetegedése), az ízületi gyulladásos megbetegedések, a sclerosis multiplex vagy a Chron-betegség kezelésében segíthetnek …
A Gyógyszerészek XXVIII. Országos Kongresszusán került sor a 2018-as év egészségügyi kampányainak eredményhirdetésére. A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége vezetői 2018. október 18-án, a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban bemutatták az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám kampányok céljait, és két első díjat elnyert gyógyszerészt.
Az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám kampányok egyaránt nyolcadik alkalommal kerültek megrendezésre, idén is az egészségügyi szolgáltatások javítását célul kitűzve. A lakossági és a szakmai közönség egyaránt megszólításra került mindkét kampány során, így minden eddiginél intenzívebb érdeklődés övezte mind a gyógyszerészek, mind a gyógyszertárak versengését.
A sajtótájékoztatón részt vett: Dr. Mikola Bálint – Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke, Dr. Samu Antal – Gyógyszerész Gondozási Szakbizotság elnöke, az Év Gyógyszerésze címet elnyert Dr. Szilva Boglárka és a Kedvenc Patikám díjat elnyert Dr. Gődény György.
A sajtótájékoztatón elmondták, hogy megtízszereződött a gyógyszerkincs, korábban elképzelhetetlen méreteket öltött az információtechnika, közel harmincszorosára növekedtek a gyógyszerkiadások. Mindezeknek persze sok-sok leágazása érhető tetten szakterületükön. Az új időszámítás kezdete éppen ezzel függ össze.
A gyógyszerbiztonság fenntartása mellett új módszerek, új eszközök, technikák és új magatartásformák beépítése vált szükségessé. Annak érdekében, hogy ma is meg tudjanak felelni az egészségügyi ellátó rendszerben betöltött szakmai és gazdasági szerepüknek NAV-online kasszát telepítettek, E-egészségügyben dolgoznak, egyedi gyógyszer azonosító struktúrát építenek és adatvédelmi rendszert fognak működtetni. Mindezek mellett jelentősen fejlesztik a betegségeket megelőző, az egészséget fenntartó magatartásformák támogatását és a hatékony gyógyszeres terápiát segítő tevékenységüket, miközben forrásteremtő képességük jócskán szűkült.
Új dimenziókat kapott a gyógyszerészi hivatás. Az új dimenziók: a hivatás - szakma - információtechnika - kereskedelem - marketing egyensúlyát most alakítják. Egyelőre iszonyatos a teher. A fiatalok körében nem egyértelműen népszerű és megbecsült a gyógyszertári munka. Meggyőződésük pedig, hogy itt dől el a hivatás sorsa. És erről szólt Balatonalmádiban a Gyógyszerészek XXVIII. Országos Kongresszusa 2018. október 11-14-között, melyen négyszáznál többen vettek részt és harminc kiállító mutatta be újdonságait a gyógyszerész szakmának.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031