“Azt már megnézte bárki, bármikor, hogy ezek a szállók milyenek?”Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:“Azt már megnézte bárki, bármikor, hogy ezek a szállók milyenek?”
Forrás: 444.hu, 2018/10/19 07:45

“Azt már megnézte bárki, bármikor, hogy ezek a szállók milyenek?”Az utcai szociális munkások évtizedek óta próbálják a hajléktalan embereket közelebb terelni az ellátórendszerhez. Megkérdeztük mit gondolnak arról, hogy a kormány most erővel kényszerítené az utcán élőket a szállókra.
Október 15-től szabálysértésnek számít, ha valaki az utcán él, a hajléktalan emberek, akár börtönbe is kerülhetnek, az ingóságaikat is megsemmisíthetik.
A Menhely Alapítvány 1989 óta működik, többek között utcai gondozó szolgálatot végeznek. Étellel, ruhával és információkkal segítik a hajléktalan embereket, figyelemmel kísérik az egészségi állapotukat, de a legfontosabb, hogy eközben kialakítanak velük egy bizalmi kapcsolatot. Sok hajléktalan ember épp azért nem veszi igénybe az elméletileg számára fenntartott szolgáltatásokat, mert korábban rossz tapasztalatokat szerzett, csalódott az ellátórendszerben. Számukra az utcai szociális munkás az egyetlen, akin keresztül mégis kapcsolódhatnak az ellátásokhoz.
A kormány szerint minden fedél nélkülinek jutna hely szállókban és melegedőkben. Sok intézményben viszont rosszak a körülmények, nem tudnak mindenkinek megfelelő szolgáltatást nyújtani, nehéz a párok, mozgássérültek, kutyások, mentális betegségekkel vagy szenvedélyekkel kűzdők elhelyezése.
A szociális munkások szerint az új szabályozás nem a hajléktalan emberek érdekeit szolgálja, a problémákat nem megoldja, csak külsőbb, eldugottabb területekre tolja ki.
http://www.444.hu
https://www.facebook.com/444.hu
https://www.instagram.com/negynegynegy/
https://ask.fm/negynegynegy
szerk@444.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031