XII. Ars Sacra Fesztivál 2018 ünnepélyes megnyitó ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:XII. Ars Sacra Fesztivál 2018 ünnepélyes megnyitó ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/09/14 18:45

XII. Ars Sacra Fesztivál 2018 ünnepélyes megnyitó ... 1.Ars Sacra Fesztivál Ünnepélyes Megnyitóján köszöntőt mondott Varga Benedek a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.
A Fesztivált megnyitott, dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek.
Az ünnepi műsorban közreműködött a Solti György Ifjúsági Vonószenekar Bolla Milán vezetésével és a For You Acapella Együttes.
Egyházi fővédnök: Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek.
Világi fővédnök: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Ars Sacra Alapítvány II. János Pál pápa, Ecclesia in Europa című enciklikájában megújulásra hívta Európa nagyvárosait, hogy új lendülettel, a jelenkor kihívásainak megfelelően mutassuk be hitünk gazdagságát a világnak. Szentatyánk indítására Bécs, Párizs, Lisszabon és Brüsszel főpásztorainak közös elhatározásával, valamint az Emmanuel Közösség támogatásával megfogalmazódott a városmissziók terve.
Fővárosunk hamar csatlakozott a kezdeményezéshez, Erdő Péter bíboros úr 2007-re hirdette meg a városmisszió évét Budapesten. A szervezők célja, hogy a remény jeleinek felmutatásával a kultúrában, a művészet eszközeivel segíteni Európát, hogy visszataláljon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez.
Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.
Az Ars Sacra Alapítvány minden év szeptember harmadik szombatján, a Kulturális Örökség Napjainak szervezőivel összefogva meghívja a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A Nyitott Templomok Napja kezdeményezéshez 50 település 100 temploma csatlakozott, Abasártól Vizsolyig két határon túli településsel, Csíksomlyóval és Csíkszentkirállyal.
Az ünnepélyes megnyitón köszöntötték a megjelent vendégeket az Ars Sacra Alapítvány kurátorai: Dragonits Márta, Kolek Ildikó, Toroczkay Ilona.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031