Indiai Filmhét - Indian Film Week 2018 - Őexc. Rahul Chhabra, nagykövet ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Indiai Filmhét - Indian Film Week 2018 - Őexc. Rahul Chhabra, nagykövet ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/09/14 14:15

Indiai Filmhét - Indian Film Week 2018 - Őexc. Rahul Chhabra, nagykövet ...Az utóbbi évek hagyományait követve 2018. október 4-10. között ismét Indiai Filmhetet rendeznek a Puskin moziban.
A Filmhét sajtótájékoztatóját az Indiai Nagykövetségen, az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ Auditóriumában tartották, szeptember 14-én. Résztvevők: az indiai kurátor, Captain Rahul Bali és Őexc. Rahul Chhabra indiai nagykövet, Dr. Répás Ágnes, a Budapest Film Zrt. kommunikációs igazgatója, Mr. T. P.S. Rawat.
Az idei Filmfesztivál az indiai filmművészet úttörő alkotásait mutatja be, Captain Rahul Bali kurátor válogatásában. A programot a budapesti Indiai Nagykövetség védnöksége alatt és a Puskin mozi közreműködésével az Indian Film Festivals Worldwide (IFFW) szervezi. A Filmhéten kortárs indiai filmsikereket láthatunk, eredeti nyelven, magyar felirattal.
Az Indiai Filmhét a kétoldalú kapcsolatok jegyében - a színes és változatos indiai filmeken keresztül – erősíteni szándékozik a művészeti és kulturális kötődést India és Magyarország között. A fesztivál magyar közönsége a válogatás segítségével betekintést nyerhet indiai filmgyártó mesterek kreatív és zseniális alkotásaiba.
A program hét indiai filmet mutat be: Harry és Szédzsal, 102 éves fiatal, Az úr, a feleség és a gengszter 3, Báhubali – A kezdet, Raju rosszkor, rossz helyen, Rusztam, Báhubali – A befejezés.
A rendezvényen részt vesznek az indiai film díjnyertes alkotói is: Imtiaz Ali, Rahul Mittra és Umesh Shukla filmrendezők.
Indiai filmfesztivált rendezni mindenkinek kihívást jelent, hiszen rendkívül nehéz hűen ábrázolni az ikonikus indiai mozi sokoldalúságát és nagyszerűségét egy maroknyi film segítségével. Captain Rahul Bali nehéz feladatot vállalt magára, mert szeretett volna összeállítani egy olyan filmválogatást, ami hűen tükrözi az indiai filmek jellegzetes atmoszféráját a lehető legjobban mutatja be az emberi érzelmek és erények széles skáláját, úgymint szerelem, kötődés, hűség. A filmfesztivál arra ad lehetőséget, hogy ezeket az érzéseket igazi mozivásznon is megtapasztalhassuk indiai dalok, táncok és zenék segítségével. Az ember, amikor indiai filmet néz, a legelemibb és legszívbemarkolóbb érzéseket éli át; talán ez is megmagyarázza, miért is olyan népszerű világszerte az indiai film.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031