Új megállapodás a fogyasztói érdekekért - Perger István - slido.com - #eu1 ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Új megállapodás a fogyasztói érdekekért - Perger István - slido.com - #eu1 ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/07/19 17:15

Új megállapodás a fogyasztói érdekekért - Perger István - slido.com - #eu1 ... 6.Új megállapodás a fogyasztói érdekekért - Nemzeti fogyasztói párbeszéd. Európai Bizottság Magyarországi képviseletének konferenciája a Novotel Danube Budapest Hotelben, 2018. július 19-én.
Köszöntőt mondott Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete részéről. Új megállapodás a fogyasztói érdekekért című intézkedéscsomag főbb pontjairól Blanca Rodriguez Galindo, főosztályvezető beszélt. Francisco Fonseca Morillo, Főigazgató-helyettes, Európai Bizottság Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság egyéb elfoglaltságára tekintettel.
Magyar részről a bevezető előadást Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium - tartotta.
Majd az Új megállapodás a fogyasztói érdekekért magyar nézőpontból, az EU fogyasztóvédelmi politikájának jövője című Kerekasztal beszélgetés következett.
Új megállapodás a fogyasztói érdekekért című intézkedéscsomag főbb pontjai:
A Konferencián megtudtuk, hogy az EU fogyasztóvédelmi szabályai már most is a legszigorúbbak közé tartoznak világszinten. Az új intézkedéscsomag tisztességesebb, a fogyasztók és a vállalkozások érdekeit egyaránt szolgáló egységes piac kiépítésére irányul. Létrehozza a kollektív jogorvoslathoz való jogot Európában arra az esetre, ha a fogyasztókat csoportosan éri kár, fokozott átláthatóságot biztosít az interneten vásárolóknak, és hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a termékek kettős minőségben történő forgalmazása ellen.
Fokozott átláthatóság az interneten: A fogyasztóknak az online piactereken egyértelmű tájékoztatást kell adni arról, hogy kereskedőtől vagy magánszemélytől vásárolnak-e, hogy tisztában legyenek azzal, fogyasztói jogaik védelmet biztosítanak-e számukra, ha valami gond adódik. Internetes kereséskor egyértelműen jelezni kell a fogyasztók számára, ha a kereskedő által fizetett keresési találatról van szó, valamint hogy milyen fő paraméterek alapján rangsorolják a keresési találatokat. Ezen felül a bizottsági javaslat a fogyasztókat digitális szolgáltatások vásárlása esetén megillető tájékoztatási és elállási jogokat azokra az „ingyenes” szolgáltatásokra is kiterjesztené, amelyek esetében a fogyasztók személyes adatokat adnak meg, ám pénzbeli fizetésre nem kerül sor.
Erősebb eszközök a fogyasztói jogok és a kártérítés érvényesítéséhez: A kollektív jogorvoslat európai formája az egész EU-ban lehetővé fogja tenni, hogy a jogellenes kereskedelmi módszerek alkalmazásával megkárosított fogyasztók csoportjainak nevében az erre feljogosítottak – például fogyasztóvédelmi szervezetek – keresetet indíthassanak a bíróságon, például kártérítést, cserét vagy javítást kérve. Az intézkedéscsomag biztosítani fogja, hogy a fogyasztóknak minden tagállamban joguk lesz egyéni jogorvoslattal élni (pl. pénzügyi kártérítést vagy a szerződés megszüntetését kérve), ha tisztességtelen kereskedelmi módszerek (pl. megtévesztő marketing) áldozataivá válnak.
Hatékony szankciók az uniós fogyasztóvédelmi jog megsértése esetén: Az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel az olyan módszerek szankcionálására, amelyek Unió-szerte jelentős számú fogyasztót érintenek és tömeges károkat okoznak. A bírságok mértéke túl alacsony ahhoz, hogy valóban elrettentő hatású legyen, különösen a nagyvállalkozások esetében. A nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok összehangolt módon hatékony, arányos és visszatartó erejű büntetéseket szabhatnának ki.
Fellépés a termékek kettős minőségben történő forgalmazása ellen: A Bizottság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelv módosítását javasolja annak érdekében, hogy a jogszabály egyértelműen kimondja, a nemzeti hatóságok intézkedéseket hozhatnak, ha a forgalmazók különböző tagállamokban azonos termékként értékesítenek olyan árucikkeket, amelyeknek az összetevői vagy jellemzői jelentős mértékben eltérnek egymástól.
Jobb feltételek a vállalkozások számára: Az intézkedéscsomag felszámolja a vállalkozásokra nehezedő szükségtelen terheket. A fogyasztók nem küldhetik vissza azokat az online megrendelt termékeket, amelyeket nemcsak kipróbáltak, de használtak is.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031