96. Nemzetközi Szövetkezeti Nap - a kitüntetettek - Dr. Szabó Zoltán, főtitkár ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:96. Nemzetközi Szövetkezeti Nap - a kitüntetettek - Dr. Szabó Zoltán, főtitkár ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/07/06 16:15

96. Nemzetközi Szövetkezeti Nap - a kitüntetettek - Dr. Szabó Zoltán, főtitkár ... 3.96. Nemzetközi Szövetkezeti Nap - Fenntartható társadalomért a szövetkezetek révén - A kitüntetettek laudációja - Dr. Szabó Zoltán, főtitkár ...
Az Országos Szövetkezeti Tanács 2018. július 6-án ünnepi megemlékezést tartott a Nemzetközi Szövetkezeti nap alkalmából. Az esemény a hagyományokhoz híven a Vajdahunyad várban található Magyar Mezőgazdasági Múzeum Román épület tanács termében került megrendezésre.
Az eseményen felszólalt Kósa Lajos, az OSZT elnöke, Patay Vilmos, a HANGYA Szövetkezetek Együttműködésének elnöke, egyben az OSZT alelnöke. Átadásra kerültek a 2018-as Szövetkezeti kitüntetések.
Patay Vilmos OSZT alelnök ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége, magyar közreműködök segítségével 1895-ben alakult meg Londonban. Napjainkban közel 150 ország 1,2 milliárdnyi szövetkezőjének érdekeit képviseli 1923 óta. Július első hetében világszerte megünneplik a Nemzetközi Szövetkezeti Napot, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete ENSZ 1995 óta a világ piros betűs ünnepei között tart számon.
Az Országos Szövetkezeti Tanács tagjai: ÁFEOSZ-COOP Szövetség, HANGYA Szövetkezetek Együttműködése (HANGYA), Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ), Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), Magyar Iparszövetség (OKISZ), Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ),
Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ)
96. Nemzetközi Szövetkezeti Nap - 24. ENSZ Szövetkezeti Nap. Az ICA, a Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége szervezésében 1923-ban ünnepelték először a Szövetkezetek Nemzetközi Napját. Az elmúlt években a nemzetközi szövetség a szövetkezet napi ünnepségsorozatához és megemlékezéseihez szorosan kapcsolódott az ENSZ is és ezen keresztül immár 24. alkalommal az ENSZ is kéri minden ország kormányát, hogy vegyenek részt a szövetkezetek e napra meghirdetett ünnepségein.
A szövetkezetek nemzetközi napján minden évben más-más téma kerül kihangsúlyozásra, így 2010-ben a nők szerepe a szövetkezeti mozgalomban, 2011-ben az ifjúság, mint a jövő új szövetkező közössége, 2012-ben egy jobb világ építését, 2013-ban az, hogy a szövetkezetek a krízisben is erősek maradtak, míg 2014-ben a szövetkezetek szerepét emelte ki a mindenkire kiterjedő fenntartható fejlődés megvalósításában. 2015-ben szövetkezetekkel a nők jogainak, egyenlőségének érvényesítéséért és 2016-ban az ENSZ Fenntartható Fejlődés Céljainak támogatása – szövetkezetek: erő a cselekvésre a fenntartható jövőért. 2017 fókusza szerint a nyitott tagság és személyközpontúság biztosítja a szövetkezetekben, hogy senki ne maradjon le.
A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége 2018. évi üzenetében a közösségnek szenteli a figyelmet, kiemelve a hetedik számú irányadó alapelvet, a szövetkezetek a fenntarthatóságot és a rugalmasságot helyezik a törekvések középpontjába. Ezen alapulóan az év mottója: „Fenntartható társadalomért a szövetkezetek révén”.
Az ünnepi eseményen a díjakat átadta Kósa Lajos elnök és Patay Vilmos alelnök. A díjazottakra javaslatot tettek: dr. Fiák István DIÁK-ÉSZ, dr. Zs.Szőke Zoltán, ÁFEOSZ, Dolgos Attila, KÖZÉSZ, Jakab István, MAGOSZ, Horváth Gábor MOSZ, dr. Vadász György OKISZ és dr. Túri Dénes OTSZ.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031