MVM EDISON Light Up!- SolarMaxima, a napenergia hasznosítás legújabb dimenziója (VIDEÓ)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MVM EDISON Light Up!- SolarMaxima, a napenergia hasznosítás legújabb dimenziója (VIDEÓ)
Forrás: Pesti Srácok, 2018/06/08 21:45

MVM EDISON Light Up!- SolarMaxima, a napenergia hasznosítás legújabb dimenziója (VIDEÓ)A parabolikus napkollektort, a IORA Smart Systemet, az E-zászlót valamint az EnergyAL-t gyártó vállalkozások nyerték az idei MVM EDISON Light Up! energetikai startup versenyt. Az MVM Csoport által második alkalommal kiírt pályázat fináléjában ezúttal is tizenkét döntős versenyzett a zsűri és az inkubációs cégek képviselői előtt. A Budapest Music Centerben május 10-én rendezett záró show legjobbjai maximum 50 millió forint összegű magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A PestiSrácok.hu négy részes videósorozatban mutatja be a nyertes innovációkat.
Az MVM EDISON LIGHT UP! tavaly októberi felhívása év végéig várta azoknak az innovátoroknak a jelentkezését, akik clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörhöz kapcsolódó ötletükkel ez idáig nem álltak a nyilvánosság elé. A beérkezett pályázatok első körös értékelése után tizenkét projekt került a döntőbe; az ötletgazdák 1 millió forintos fejlesztési támogatásban részesültek, egyúttal továbbjutottak a második forduló mentorprogramjába is. A két hónapos képzés ideje alatt az IBM és az MVM Csoport inkubátor cége, a Smart Future Lab Zrt. (SFL) közös szakembergárdája személyre szabott segítséget nyújtott a csapatoknak. A programot záró végső megmérettetést követően a nyertes projektek szerződéses ajánlatot kapnak az SFL-től, annak érdekében, hogy a startup vállalkozások az energetika területén működő sikeres piaci szereplővé válhassanak.
A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi RitaAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031