Vad Balaton - mozibemutató Farkas Attila és a WWF Magyarország ajánlásával ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Vad Balaton - mozibemutató Farkas Attila és a WWF Magyarország ajánlásával ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/04/17 08:15

Vad Balaton - mozibemutató Farkas Attila és a WWF Magyarország ajánlásával ... 2.Vad Balaton, színes, magyar természetfilm, 65 perc, 2018 - Magyarországi mozibemutató: 2018. április 19. Korhatár: 6. Forgalmazó: Pannonia Entertainment.
A díszbemutató előtt a Pannonia Entertainment terjesztési vezetője Farkas Attila mondott néhány szót a filmről: Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika három év alatt összesen 150 napon keresztül forgatott a Balaton legkülönbözőbb tájain, hogy úgy mutassák be az élővilágot, ahogy csak ritkán látni. Ennek végeredménye a Vad Balaton című film április elsején vasárnap 18:30-tól nézhető majd meg a Duna TV-n, de később április 19-től mozikban is meg lehet nézni, egy hosszabb változatát.
A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők.
Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.
A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben, 4K minőségben érkezik április 19-től országszerte a mozikba – a WWF Magyarország ajánlásával.
A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre. Alkotók: rendező: Mosonyi Szabolcs, forgatókönyvíró: Bagladi Erika, vezető operatőr: Mosonyi Szabolcs, zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba, vágó: Mosonyi Szabolcs, narrátor: Csankó Zoltán, producer: Bagladi Erika, gyártó: Natfilm Hungary Kft.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031