Fókuszban Ipar 4.0 - Kerekasztal - Digitalizáció, IoT ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Fókuszban Ipar 4.0 - Kerekasztal - Digitalizáció, IoT ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/04/06 18:45

Fókuszban Ipar 4.0 - Kerekasztal - Digitalizáció, IoT ... 6.Fókuszban: Ipar 4.0 és oktatás. HG Konferencián, 2018. április 5-én, a Boscolo Hotel Budapestben a felsőoktatás és az ipar együttműködéséről, sikerprojektekről, a duális képzés eredményeiről, a digitális gazdaság kiépüléséről, pályázati lehetőségekről a Széchenyi 2020 keretében és több más témában hangzottak el előadások. Moderátor: Kutasi Judit, a Trend FM főszerkesztő-helyettese.
A kiemelt előadásokon kívül négy kerek-asztal beszélgetést is tartottak, melyben a résztvevők izgalmas témákról fejtették ki véleményüket. Egy- egy rövid részletet rögzítettünk …
A digitalizáció, IoT az üzleti életben és a mindennapokban, piaci trendek előrejelzése témában: Keller László, az Audi Motorgyár IT-vezetője. Varga Zsigmond, az SAP üzletfejlesztési vezetője. Vityi Péter, az IVSZ alelnöke. Prof. Charaf Hassan, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék vezetője. Moderátor: Bőgel György közgazdász, a CEU Business School professzora, az információs gazdaság kutatója.
Gépek és emberek. Van-e oka félni a munkavállalóknak a robotok térnyerésétől. Milyen területen szorították már ki az embereket témában: Kecskés Péter, a Digitop Informatika Kft. ügyvezetője. Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Rab Árpád, információstársadalom-kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa. Sáfrányné Dr. Gubik Andrea a Miskolci Egyetem egyetemi docense. Várdai László, a NEXON Kft. szolgáltatás értékesítési igazgatója. Moderátor: Kerekes Antal, a PwC Magyarország technológiai tanácsadási csoportjának cégtársa
Ipar 4.0 a mezőgazdaságban: a precíziós mezőgazdaság költségcsökkentő hatásai. A Mezőgazdaság 4.0 finanszírozási forrásai. Európai Uniós támogatások előfinanszírozott hitel lehetőségével témakörben: Hollósi Dávid, a Takarék Csoport Agrárigazgatóság vezetője. Dr. Szabó István, Szent István Egyetem Nemzetközi és külkapcsolati rektorhelyettese. Varga Péter, IVSZ Agrárinformatika Munkacsoportjának vezetője. Nagy Attila, a Miniszterelnökség Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Stratégiai Főosztály főosztályvezetője. Moderátor: Umenhoffer Péter, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetség Marketingbizottságának vezetője.
Ipar 4.0 Mintagyárak témában: Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezetője. Dömény István, az Eltec Group elnöke. Szövényi-Lux Márton, a Festo Kft. ügyvezetője. Macher Endréné, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. ügyvezetője. Kocsis Ernő, a Roto Elzett Certa Vasalatgyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője. Moderátor: Boros Árpád, a KPMG Jármű- és gyártóipari szektor szenior menedzsere.
A nyitó előadást Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese, tartotta, aki kiemelte, hogy az ipari szereplők, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények közötti együttműködést is ösztönző innováció-politika részeként az elmúlt három évben összesen mintegy 190 milliárd forintot nyertek el cégek és egyetemi, akadémiai kutatóhelyek közös projektekre uniós és hazai forrásból.
Nikodémus Antal, az NGM Digitális Gazdaság és Innovációs Főosztályának főosztályvezetője szerint a negyedik ipari forradalom a virtuális és a fizikai világ konvergenciáját, a hálózatba kapcsolt eszközök exponenciális növekedését jelenti. Mint mondta, a mai általános iskolások közel 65 százaléka olyan munkakörökben dolgozik majd, ami ma még nem is létezik.
Nacsa János, az MTA SZTAKI intézet Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársa bemutatta az MTA SZTAKI győri telephelyén megvalósuló „Ipar 4.0 kutatási és innovációs kiválósági központ” projekt eddigi eredményeit, további célkitűzéseit. A projekt célja többek között a kiber-fizikai gyártórendszer háttér-technológiáinak kutatása.
A termelő kkv-k felzárkóztatását, versenyképességük javítását célzó uniós pályázati forrásokat Lukács János, a Vanessia Kft. ügyvezetője ismertette.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031