MSZP | Ma csak az MSZP-Párbeszéd hozhat jobb MagyarországotVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Ma csak az MSZP-Párbeszéd hozhat jobb Magyarországot
Forrás: MSZP, 2018/04/05 17:30

MSZP | Ma csak az MSZP-Párbeszéd hozhat jobb MagyarországotA jobb, boldogabb és európaibb Magyarországot ma csak az MSZP-Párbeszéd szövetség képes elhozni a magyar választópolgároknak - mondta a két ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Karácsony Gergely közölte, nem céljuk, hanem eszközük a kormányváltás annak érdekében, hogy azt követően Magyarországot jobban kormányozzák és igazságosabb hellyé tegyék.
Csak az MSZP-Párbeszédnek van kidolgozott, részletes kormányprogramja, árnyékkormánya - mondta.
A Párbeszéd társelnöke olyan kormányzást ígért, amely a hétköznapi emberek hétköznapinak tűnő problémái megoldásáról szól. Szerinte ezek a problémák Magyarország nagy nemzeti ügyei és azért akarnak kormányozni, hogy kevesebb legyen a rezsi, az adó, a korrupció és a szegénység, valamint, hogy Magyarország minden polgára úgy érezhesse, Európához tartozik.
Hozzátette: nem azért kérik a választók bizalmát, hogy aztán attól megpróbáljanak megszabadulni egy előre hozott választással.
Azért kérik ezt a bizalmat - folytatta - , mert azt szeretnék megszolgálni a kormányzás mindennapjaival.
Kitért arra, hogy az igazságos adórendszer, illetve rezsipolitika megvalósításán túl az is a választás tétje, hogy Magyarország kap-e még támogatást az Európai Uniótól.
Szerinte egyre több hír szól arról, az uniós döntéshozók egyre nehezebben viselik, hogy az a támogatás, amit az ország felzárkózására adnak, oligarchákhoz és a miniszterelnök családtagjaihoz kerül.
Magyarország napi hárommilliárd forinttól eshet el - jegyezte meg.
Karácsony Gergely szólt arról is, hogy az elmúlt napokban két vitán is részt vett az ellenzéki pártok vezetőivel. Szerinte ezeken a vitákon Vona Gábor Jobbik-elnök nem tudott megnyugtató választ adni arra, mennyiben hozhat ő változását, ha a Jobbik programjának számos pontját (a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát, a magánnyugdíjpénztárak államosítását, a tankötelezettség korhatárának leszállítását) a Fidesz megvalósította kormányon.
Közölte, Szél Bernadett, az LMP társelnöke pedig arra nem adott egyértelmű választ, hogy a választói bizalmat, mire akarják használni.
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt tartotta a választás tétjének, hogy tovább nyerészkedik-e a Fidesz a magyar családokon, vagy valódi, igazságos rezsicsökkentés lesz. A politikus azt ígérte, kormányra kerülésük esetén átlagfogyasztásig 32 százalékkal csökkentik a gáz árát.
Szólt arról is, hogy a Fidesz a magasan tartott gázárakkal hetvenezer forintot vett ki a családok zsebéből. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból az is kiderült, 2010 és 2018 között a gáz átlagára dupla annyi volt, mint 2002 és 2010 között - jegyezte meg.
A frakcióvezető közölte, ha kormányra kerülnek, az alacsony keresetűek a minimálbérig nem fizetnek adót, valamint bevezetik az oligarcha- és az offshore adót.
Az ellenzéki egyeztetésekről, visszalépésekről szóló kérdésekre Karácsony Gergely azt mondta, büszke arra, hogy motorja volt a szerdán bejelentett megállapodásnak a DK-val és az Együtt-tel, hogy 14 körzetben érdemi előrelépés történt.
Örülni fognak - mondta - , ha a következő napokban más pártok felébrednek Csipkerózsika-álmukból és hirtelen a választás előtt három nappal rájönnek, hogy a kormányváltás mégis egy fontos ügy, aminek érdekében lépni kell - közölte.
Karácsony Gergely szerint az MSZP-Párbeszéd "nyugodtan néz a tükörbe", mindent megtett azért, hogy tisztuljon a kép az ellenzéki jelöltek között.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930