A világ legjobb éttermei - Ithaa Undersea Restaurant - tenger alatti étteremVideó: Egészség, orvoslás, gasztronómia, receptvideók, szépségápolás, divat, kikapcsolódás, szabadidő:A világ legjobb éttermei - Ithaa Undersea Restaurant - tenger alatti étterem
Forrás: Kontraszt, 2018/09/13 18:30

A világ legjobb éttermei - Ithaa Undersea Restaurant - tenger alatti étteremA világ legdrágább és legjobb éttermei
Listánk következő különleges étterme az Ithaa Undersea Restaurant, amely a Maldív- szigeteken található, vagy mint a neve is mutatja, inkább a tenger alatt. Ez a világ első teljes üvegfalas vízalatti étterme, 5 méter mélyen a felszín alatt. Az étterem 2005-ben nyílt meg, Ithaa néven, amely a helyi nyelven gyöngyházat jelent. A hely csak a Congrad Rangali 5 csillagos hotel vendégei számára látogatható.
Nem mindennapi látvány fogadja a vendégeket, mikor egy mólótól csigalépcsőn lesétálva, egy tengeralatti luxusétterembe érkeznek. Itt úgy vacsorázhatnak meg, hogy a tenger legszebb halainak ezreit láthatják anélkül, hogy akár a lábuk vizes lenne. Az épületben csak 14 férőhely van 270 fokos panorámával.
A különleges helyszín tagadhatatlanul az étterem fő vonzereje de természetesen ételeik is kiválóak. A több mint 1000 kis sziget a Maldív-szigetek körül elég szegény mezőgazdasággal rendelkezik, ezért majdnem mindent importálni kell. Az étterem hetente 5 tonna élelmiszert szállít, főként Ausztráliából. Az ételek viszont nem olyan drágák, mint amire számítanánk egy ilyen egzotikus étteremben. Az árak 120 amerikai dollártól kezdődnek és leginkább európai stílusban készülnek. A legtanácsosabb azonban halat enni még akkor is ha közben bűntudatot éreznénk a körülöttünk úszkáló halak egyik testvérét fogyasztva, mert az összes hal helyi és frissen halászott.
Az építményt a Kuala Lumpur Nemzeti Természeti Központ tervezte és mára a vílág legnagyobb akvárium alagútja címet viseli. Az építés után a 175 tonnás üveg csodát egy óceánjáró hajó szállította jelenlegi helyére 16 nap alatt. Becslések szerint az extrém körülmények között található étterem csak 20 évig marad majd fenn.
The world's most expensive and best reastaurants.
The next special restaurant on our list is the Ithaa Undersea Restaurant which is under the Maldives. it is the first all glass restaurant 5 metres under the sea. it opened in 2005, named Ithaa which means the mother of pearl. You can only visit the restaurant if you are a guest of the 5 star Congrad Rangali hotel.
It is not an everyday sight when you climb down a spiral staircase at the end of a jetty arriving at a luxury restaurant where you can have dinner while whatching the wonderful fishes without even your feet got wet. The restaurant seats 14. Offering 270-degree panaromic view to its guests.
The special place is undenibly the power of the restaurant but the meals are excellent too. The 1000-plus small islands has very little agricultural value and almost all food has to be imported. The resort takes delivery of five tonnes of food a week from Australia. But the meals are not that expensive like what you expect in an egzotic restaurant. The prices start at 12 US dollar and are made in european style. The most referenced to eat is fish unless you feel guilty about eating it in plain sight of its brethren. All fish is caught locally.
The buildig was designed by Kuala Lumpur National Science Center. Today it is the biggest aquarium tunnel in the world. After finishing the 175-ton Ithaa was taken to the Maldives on the back of an ocean-going barge. It took 16 days to arrive. It is estimated that the restaurant, which is placed in extreme conditions, will only last for 20 years.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930