Gordon Ramsay - A pokol konyhájának ördögeVideó: Egészség, orvoslás, gasztronómia, receptvideók, szépségápolás, divat, kikapcsolódás, szabadidő:Gordon Ramsay - A pokol konyhájának ördöge
Forrás: Kontraszt, 2018/08/15 17:30

Gordon Ramsay - A pokol konyhájának ördögehttp://www.torzsasztal.com/
"Nem hiszem, hogy jó reklám
egy étteremnek,egy kövér séf.
Különben is ki akar desszertet enni
amikor a séf kövér mint egy disznó."
Gordon Ramsay
Gordon James Ramsay 1966-ban született, skót származású, 14 Michelin-csillagos szakács és médiaszemélyiség. Több éttermet sikeresen üzemeltet, illetve tévé műsorai, mint például a konyha ördöge vagy a pokol konyhája nagy népszerűségnek örvend szerte a világon.
Gordon Ramsay Skóciában született, 5 éves korában Angliába költözött
családjával, így ott nevelkedett. Az első szerelmet számára a futball jelentette. Ígéretes futballkarrier állt a fiatal tehetség előtt, profi játékosként képzelte jövőjét. 15 évesen profi csapathoz került, de sportpályafutása 3 évvel később, idő előtt véget ért térdműtéte miatt, így folytatta iskolai tanulmányait.
Iskola után kezdett el komolyabban érdeklődni a gasztronómia és a főzéstudomány iránt.
Európa legjobb séfjeinél, pl. Marco Pierre White-nál vagy Albert Roux-nál lett tanonc. Ezután 1993-ban az akkor Londonban újonnan megnyílt Augbergine étterem főszakácsa lett, melynek 2 Michelin-csillagot szerzett.
Sorra nyerte az őt elismerő díjakat, majd később úgy döntött, hogy saját lábára áll és
megnyitja első éttermét, a Restaurant Gordon Ramsay-t, 1998-ban, Londonban. Miután saját étterme is megkapta a 3 Michelin-csillagot, a szorgalmas és ambiciózus Ramsay egymás után nyitotta éttermeit és terjeszkedett más országokba és városokba is, mint például Dubai. Ennek eredményeként 2000-ben az év szakácsa címet is elnyerte.
Mindezzel egy időben TV-s karrierje is elindult 1996-ban. Főzőműsorok zsűrijébe kérték fel, illetve dokumentumfilmekben szerepelt. Eleinte az Egyesült Királyságban, később az óceánon túlról is megkeresték. Ennek köszönhetően saját műsorait is elindíthatta, így az amerikai közönség is megtanulta szeretni és utálni az olykor ijesztően szigorú, de mégis motiváló karaktert.
Karrierje folyamatosan felfelé ívelt. Több, mint 20 könyvet írt, a televízió csatornák
folyamatos szereplője a mai napig, éttermeit gondos, figyelmes munkával vitte sikerre.
Fiatalok és szakmabeliek példaképévé, a gasztronómia és vendéglátás koronázatlan királyává vált a sokszorosan elismert mesterszakács, kire felesége és 4 gyermeke egészen biztosan büszke lehet.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930