Lotfi Begi interjú - SztárportréVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:Lotfi Begi interjú - Sztárportré
Forrás: Sztárportré, 2017/10/30 08:15

Lotfi Begi interjú - SztárportréMitől sikeresek Lotfi Begi dalai, és remixei?
Hogy kell egy dalt rádiós sikerré tenni? Adható erre egy mindig működő
recept, vagy tényleg zenei tehetség kérdése? Ezt boncolgattuk a
Compact Disco-ból ismertté vált, mára már igazi „remix királlyá" érett
Lotfi Begivel.
Sok szakmabeli és zenekedvelőt foglalkoztató kérdésre is keresték a válaszokat a Sztárportré műsorban Begi és Molnár Szabolcs műsorvezető. Tud-e nemzetközi színvonalon megszólalni egy magyar nyelvű dal? Annak ellenére, hogy Begi szerint nagyon sok jó előadó és zenei producer van hazánkban, mi az, amit még egy profi producer sem tud "kijavítani" egy
magyar slágeren?
A producer szerint minden körülmények között működő recept ugyan nincs, de a siker egyik kulcsa talán az, hogy "ha két külföldi dal között egy magyar nyelvű dal szól, az ne lógjon ki a sorból." E célból kap egy zeneszám modern hangszerelést, és vannak olyan zenei klisék, amik ha egyszer működnek Beginél, akkor a következő alkalommal is „ellőhetők". Nagyon érdekes volt tőle hallani, hogy mi célból rövidek és hagynak maguk mögött hiányérzetet az általa remixelt dalok.
Kevesen tudják, hogy Lotfi Begi neve nem művésznév, de mégis kreált, mert még gyerekkorában az óvónői adták neki ezt a nevet. Lotfi Behnam Teheránban született, és még gyermekként, családjával együtt költözött Magyarországra. Zenei világának sokszínűsége is talán itt gyökerezik.
Máig nagyjából 60 dalt komponált, remixelt vagy kooperált benne.
„Folyamatosan zenét hallgatok, keresem, kutatom az újat. Vagy épp a régit, mert abból is nagyon sok mindent lehet ám tanulni!" Arra a fel nem tett kérdésre, hogy miért sikeresek azok a dalok, amiken ő dolgozik, talán az lehet a válasza, hogy „valószínűleg az én ízlésem nagy tömegek ízlését elégíti ki."
A jó zenei szimatú DJ-producer szerint ahhoz, ahhoz, hogy ő nagy
kedvvel kezdjen egy dal remixelésébe, az kell, hogy első blikkre
megfogja őt, és „Legyen egy jó dal és egy jó előadó vagy énekes, aki hitelesen és őszintén átadja azt." Ezt a mondatát az is megerősíti, hogy a Compact Disco is pont így kezdődött. Lotfi azzal adott szikrát a projektnek, hogy tévében látta Walkó Csaba Megasztáros szereplését, és megkereste őt, mert megtetszett a hangja és a kiállása. A többi történelem, ahogy a köznyelv mondaná, a tíz éves múlt és az együttes elért sikerei magukért beszélnek. Jó hír a rajongóknak, hogy készül a Compact Disco negyedik lemeze, ami magyar nyelvű dalokat tartalmaz, de a külföldi rajongóknak angolul is elkészítik.
Mi köze Lotfinál a zenehallgatásnak a levegővételhez? Milyen
háromgyerekes apaként egy zenész élete? Mennyire meghatározó Rúzsa Magdi Szerelem című remixe a magyar zenei életben szerinte? Ezt is megtudhatjuk a Sztárportré interjú megtekintése során. Ha pedig tetszett a beszélgetés, találkozzunk legközelebb is!
A SZTÁRPORTRÉ televíziós és rádiós műsorban 20-25 perces beszélgetésekben közismert magyar embereket kérdez Molnár Szabolcs. Olyan témákat hoz fel, amelyekről jó beszélgetni, amit jó valakivel megbeszélni, vagy egyszerűen csak szórakoztató. A vendégek általában zenészek, színészek, vagy egyéb ismert közéleti szereplők.
IRATKOZZ FEL► http://sztarportre.hu/feliratkozas
Weboldal: http://sztarportre.hu
Facebook: https://www.facebook.com/sztarportre.hu
Twitter: https://twitter.com/sztarportre
Google+: https://plus.google.com/u/0/b/104637031794366568183/104637031794366568183?pageId=104637031794366568183
sztarportre.hu interjú "interjú film" film beszélgetés "sztárportré műsor" "filmek magyarul" beszélgetések szórakozás talkshow sztárvendég őszinte exkluzív sztár életút boldogság tévéműsor mélyinterjú kötetlenAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930